Neregėto masto afera Nigerijoje: per dvi rungtynes pelnyti 146 įvarčiai | Diena.lt

NEREGĖTO MASTO AFERA NIGERIJOJE: PER DVI RUNGTYNES PELNYTI 146 ĮVARČIAI

Nigerijos futbolo federacija (NFF) pranešė, kad visi keturi skandalingai pasibaigusių lemiamų šalies trečiosios futbolo lygos rungtynių dalyviai yra sulaukė pačios griežčiausios bausmės – jie visi diskvalifikuoti iš futbolo turnyrų iki gyvenimo pabaigos. Tuo metu šiame incidente dalyvavę keturi klubai diskvalifikuoti dešimčiai metų.

Tokių griežtų sankcijų visų keturių į skandalą patekusių komandų žaidėjai, treneriai bei teisėjai susilaukė po dviejų neįtikėtinai pasibaigusių rungtynių – „Plateau United Feeders“ nugalėjo „Akurba“ ekipą 79-0, o „Police Machine“ 67-0 sutriuškino „Babayaro“ klubą.

Įdomu, kad pirmajame mače po pertraukos į vartus skriejo net 72 įvarčiai, , antrajame susitikime net 61 įvartis. Vienas iš žaidėjų pirmajame mače pasižymėjo net 11 kartų, o antrose rungtynėse keturi įvarčiai buvo įmušti per minutę.

„Akurba“ kapitonas Arijide Saidas Timothy į savo vartus įsimušė tris sykius. Jis laikomas pagrindiniu šio gėdingo futbolo reginio kaltininku. Abi laimėjusios komandos prieš paskutinį čempionato turą turėjo po lygiai taškų ir pirmavo turnyre. Čempionams būtų buvusi suteikta teisė patekti į antrą lygą. Ekipoms buvo labai svarbus įmuštų ir praleistų įvarčių santykis.

„Tyrimas parodė, kad visi mačo teisėjai ir visos keturios komandos buvo įsivėlusios į šį gėdingą įvykį. Tai labai gėdingas poelgis. Visi žaidėjai, klubo darbuotojai ir teisėjai yra diskvalifikuoti visam gyvenimui. Tuo metu šie keturi klubai diskvalifikuojami dešimčiai metų“, - kalbėjo Nigerijos Futbolo Federacijos (NFF) viceprezidentas Mike Umeh.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

mi

O čia tai rezultatyvumas. Užsimerkus galima pagalvoti, kad vyko kašės rungtynės. Įdomu būtų pažiūrėti tas rungtynes. Gal kur yra internete?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS