Nyderlandų oranžinė banga nuplovė Rumuniją | Diena.lt

NYDERLANDŲ ORANŽINĖ BANGA NUPLOVĖ RUMUNIJĄ

  • 0

Europos futbolo čempionate Vokietijoje aštuntfinalio stadija – finišo tiesiojoje. Miuncheno arenoje šįkart susitiko Nyderlandų ir Rumunijos rinktinės.

Kiek netikėtai E grupėje užėmę pirmąją vietą rumunai gavo gan rimtą varžovą aštuntfinalyje – D grupėje strigusius Nyderlandus, kurie užėmė trečią poziciją ir į atkrintamąsias pateko kaip viena geriausių turnyrų trečiųjų vietų.

Rungtynėse iškart pasimatė klasių skirtumas – Nyderlandai atrodė žymiai užtikrinčiau. Rumunija pačioje kėlinio pradžioje neblogai kontratakavo ir vertė savo varžovus prakaituoti, visgi galiausiai Nyderlandai visiškai perėmė rungtynių kontrolę, o tai vainikavo Cody Gakpo įvartis. 25-erių puolėjas iš maždaug 18 metrų smūgiavo į artimą, dešinį vartų kampą ir „pramušė“ varžovų vartininką Floriną Niță, kuris sužaidė neužtikrintai.

Po šio įvarčio atsipalaidavę Nyderlandai ėmė žaisti laisviau – kamuoliu ėmė žongliruoti Memphis Depay ir Xavi Simmonsas. Pastarasis taip pat turėjo neblogą progą padvigubinti rezultatą, bet nesuvaldė kamuolio vartininko aikštelės prieigose ir galiausiai rumunai išmušė kamuolį į užribį.

Kėliniui bėgant į pabaigą šiek tiek atkuto rumunai. Susikūrę kelias progas jie vertė dirbti Nyderlandų gynybą, tačiau ši veikė nepriekaištingai ir komandos į pertrauką išėjo rezultatui esant 1:0 Nyderlandų naudai.

Antrajame kėlinyje ir toliau tęsėsi Nyderlandų dominavimas – poziciniame futbole rumunai visiškai nieko negalėjo atsakyti savo priešininkams.

Gerą progą padvigubinti rezultatą turėjo Virgilas van Dijkas, kurio smūgis galva po kampinio atsitrenkė į virpstą. Vėliau tas pats Gakpo dar kartą smūgiavo ir čia atrodė, jog įvartis tikrai įkris, tačiau šįkart puikiai sužaidė rumunų vartininkas. Po minutės ir vėl Gapko buvo įvykių sukūryje – šįkart jam pavyko įmušti, tačiau VAR atšaukė šį įvartį dėl nuošalės.

Nyderlandai ir toliau terorizavo Rumunijos vartus – M. Depay baudos smūgis buvo labai arti tikslo – kamuolys praskriejo visiškai šalia virpsto. Vėliau savo progas turėjo ir Micky van de Venas ir jau nekartą minėtas Gakpo.

Galiausiai Nyderlandai pasiekė savo – įvartis įtvirtinantis Ronaldo Koemano vadovaujamos komandos pergalę buvo įmuštas 83 minutę, kuomet po šių rungtynių bene geriausio žaidėjo C. Gakpo perdavimo kamuolį į rumunų vartų tinklą pasiuntė Donyellas Malenas. Tas pats Malenas jau per pridėtą laiką pridėjo dar vieną ir Nyderlandai įsirašė triuškinančią pergalę.

Nyderlandų varžovai ketvirtfinalyje paaiškės po paskutiniojo aštuntfinalio, kuriame kausis Turkija ir Austrija.

Nyderlandai 3 - 0 Rumunija

    20' [1-0] Cody Gakpo

    83' [2-0] Donyellas Malenas

    90'+3 [3-0] Donyellas Malenas

 

GALERIJA

  • Nyderlandų oranžinė banga nuplovė Rumuniją
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS