„Panevėžio“ vadovybė ieško atsakymų į kitokius rebusus | Diena.lt

„PANEVĖŽIO“ VADOVYBĖ IEŠKO ATSAKYMŲ Į KITOKIUS REBUSUS

  • 0
FK „Panevėžys“ nuotr.

Nesėkmingas startas šio sezono Lietuvos futbolo A lygoje „Panevėžio“ klubo vadovams iškėlė ne vieną klausimą, tačiau jau visai netrukus jiems teko ieškoti atsakymų į kitokio pobūdžio rebusus.

Koronaviruso pandemija skaudžiai palietė Panevėžio miestą ir jo apskritį, kurioje yra įsikūrusi ne viena stambi įmonė – daugeliui jų entuziazmas remti sportą yra visiškai išblėsęs.

Tą pripažino vienas iš „Panevėžio“ dalininkų Dainius Janėnas, pabrėžęs faktą, jog klubo biudžetas gerokai susitrauks, tačiau su žaidėjais už kovo mėnesį buvo atsiskaityta.

„Kol kas sprendimų dėl algų nesiėmėme, tačiau tai neišvengiama. Praradome dalį rėmėjų, kita dalis lygioje vietoje sumažino tai, ką buvo žadėjusi prieš čempionatą ir ką buvome susitarę. Dalis rėmėjų visiškai atsisakė remti, o kita – sumažino paramą.

Negauname pinigų ir už bilietus. Panevėžyje žmonės tikrai mėgsta futbolą – turėjome vieną iš geriausių lankomumo rodiklių ir tų pajamų neteksime.

Biudžeto situacija yra tikrai sudėtinga. Jį dar skaičiuojame, tad dar sunku būtų įvardinti, kiek procentine išraiška jo neteksime, tačiau skaičius bus ženklus“, – pasakojo D. Janėnas.

UAB „Naftėnas“ generaliniam direktoriui, kurio vadovaujama įmonė ne vienerius metus teikia paramą Panevėžio sportui, taip pat buvo mestas iššūkis išlaviruoti įmonės laivą sunkmečio metu.

„Panevėžį“ remiame jau ketvirtą sezoną. Po truputį įsitraukėme, tapome dalininkais ir labai mėgstame sportą. Kiek įmonė gali sau leisti, sportą remiame visada, – kalbėjo „Panevėžio“ dalininkas. – Deja, nesame išimtis ir jaučiame tą susidariusią krizę, todėl mūsų pajamos tikrai nebus tokios, kokias planavome. Ko gero, klubui būsime priversti taip pat skirti kiek mažesnę dalį.“

Vis dėlto A lygoje žaidžianti reprezentacinė miesto komanda yra tik ledkalnio viršūnė. Panevėžyje pandemijos pasekmes jaučia ir futbolo mokyklos, jose dirbantys treneriai bei kiti darbuotojai, o vaikai prie kamuolio gali prisiliesti tik namų sąlygomis.

„Suprantama, kad negali vykti futbolo treniruočių procesas ir akademija negaus lėšų. Pavyzdžiui, už sporto objektų nuomą ar neformalaus ugdymo lėšas. Didžiajai daliai Panevėžio futbolo akademijos trenerių tai yra vienintelis darbas – yra trenerių, kurie lygiagrečiai darbuojasi Raimundo Sargūno gimnazijoje“, – sakė „Panevėžio“ dalininkas.

Šiame sezone Aukštaitijos sostinės ekipai atstovauja ne vienas Pietų Amerikos futbolo mokyklos atstovas, taip pat futbolininkai iš Japonijos bei Portugalijos – visi jie, kaip ir vietiniai žaidėjai, karantino metu liko Lietuvoje.

D. Janėnas teigė, jog apsispręsti dėl to nebuvo sunku: „Sprendimas dėl legionierių pasilikimo Lietuvoje buvo gana lengvas. Kažkokių didelių diskusijų ar debatų šioje vietoje nebuvo – šimtu procentų visi žaidėjai yra likę, niekas neišvažiavo. Jie treniruojasi individualiai ir laikosi visų numatytų taisyklių.“

„Panevėžys“ 1-ajame ture svečiuose skaudžiai nusileido Vilniaus „Žalgiriui“ ir šiuo metu yra turnyro lentelės apačioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS