Pasaulio čempionus sveikins Kaune | Diena.lt

PASAULIO ČEMPIONUS SVEIKINS KAUNE

  • 1

Pasaulio salės futbolo čempionato finalo turnyras 2020-aisiais vyks trijuose mūsų šalies miestuose, o Lietuvos pirmenybės šiemet startuos aštuoniuose.

Pirmasis FIFA renginys

Tarptautinė futbolo asociacijų federacija (FIFA) oficialiai patvirtino, kad kitąmet pasaulio salės futbolo čempionato finalo turnyro rungtynės bus žaidžiamos Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje.

Šie miestai pasirinkti po išsamaus FIFA atstovų vertinimo ir susitikimų su varžybas organizuojančiu komitetu. Turnyras prasidės 2020 m. rugsėjo 12-ąją, o pasaulio čempionai bus karūnuoti spalio 4-ąją "Žalgirio" arenoje.

"Sveikiname daugiau nei po dvidešimties metų vėl Europos žemyne vyksiantį salės futbolo pasaulio čempionatą, ypač džiaugiamės galėdami jį surengti Lietuvoje. Neabejoju, kad šalis, aistringai mylinti uždarų patalpų sportą ir turinti didelę tarptautinių renginių patirtį, pasinaudos proga tinkamai suorganizuoti pirmąjį FIFA renginį", – sakė FIFA turnyrų vadovas Jaime Yarza.

"Tokio aukšto lygio renginys svarbus visai valstybei, todėl tik bendromis pastangomis galėsime sklandžiai jam pasirengti. Džiaugiamės, kad ir šalies, ir didžiausių miestų vadovai supranta šio renginio mastą bei svarbą ir tai leidžia tikėtis, kad Lietuvoje įvyks graži futbolo šventė iš viso pasaulio atvykusiems sportininkams ir sirgaliams", – pažymėjo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Kartu su šiose varžybose debiutuosiančia Lietuvos rinktine dėl pasaulio taurės taip pat varžysis dar 23 komandos, pateksiančios į finalo turnyrą po atrankos etapo: iš Europos –  šešios ekipos, Azijos – penkios, Centrinės ir Šiaurės Amerikos bei Karibų regiono ir Pietų Amerikos – po keturias, Afrikos – trys, Okeanijos – viena.

Džiaugiamės, kad ir šalies, ir didžiausių miestų vadovai supranta šio renginio mastą ir svarbą.

Sugrįžta šiauliečiai

Lapkričio 2-ąją prasidėsiančiame Lietuvos salės futbolo A lygos čempionate dalyvaus dešimt komandų – viena daugiau nei praeitą sezoną.

Prie Kauno "Vyčio", Gargždų "Pramogų-SC", Jonavos "Vikingų", Vilniaus dailės akademijos (VDA), "Turbotransfers" bei "Bekento" ir "Akmenės", Mažeikių VIP, Panevėžio "Sportidus" ekipų prisijungs Šiaulių futbolo akademijos (FA) "Šiauliai".

"Šiauliai ne kartą įrodė, kad yra tiek didžiojo, tiek moterų futbolo miestas, taip pat ugdantis jaunąją kartą. Tad šiauliečių grįžimas ant salės futbolo parketo – natūralus ir sveikintinas", – pažymėjo Lietuvos salės futbolo asociacijos (LSFS) vadovas Remigijus Daugėla.

Pastarąjį kartą Šiaulių salės futbolo komanda Lietuvos čempionate dalyvavo 2007–2008 m. sezoną.

Pirmenybes sudarys du ratai. Stipriausios aštuonios ekipos pateks į ketvirtfinalį ir toliau kovos iki dviejų pergalių. Toks bus ir pusfinalio ir abiejų finalų (didžiojo ir mažojo) formatas.

Be to, "Vyčio" ir "Pramogų-SC" futbolininkai dalyvaus Baltijos lygos turnyre.

Lietuvių varžovai – Sankt Peterburgo "Agio" (Rusija), Talino "Cosmos" ir "Narva" (abu – Estija), Minsko "Stolica" (Baltarusija) bei "Petrow" ir "Rezekne" (abu – Latvija) klubai.

Šiandien kauniečiai Rygoje susitiks su "Petrow" ekipa, o gargždiškiai lapkričio 2-ąją Minske – su "Stolica".

"Vytis" – be brazilų

Per mačą su Latvijos čempionato bronzos medalių laimėtoja "Petrow" komanda kauniečių gretose dar bus legionieriai brazilai, vėliau jie atsisveikins su "Vyčiu".

Išsiskyrė Kauno klubo ir sporto direktoriaus brazilo Guilhermeso Ferreiros keliai.

"Dėl asmeninių priežasčių nusprendžiau pasitraukti iš pareigų. Šį žingsnį žengiau pasitaręs su savo partneriu Dariumi Gurskiu. Niekada nepamiršiu ketverių drauge praleistų metų ir progreso, kuris parodė, kad sunkiai dirbant Lietuvoje galima pasiekti įspūdingų pergalių. Manau, kartu nuveikėme daug gero Lietuvos salės futbolui, kuris, tikiuosi, ir toliau augs", – teigė G.Ferreira.

"Vytis" šį sezoną Lietuvos salės futbolo A lygoje planuoja žaisti be užsieniečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Latoža

Gerai, kad finalas Kaune, Žalgirio arenoje, o ne kokiame Siemens garaže.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS