Pergalių Europoje teks palaukti | Diena.lt

PERGALIŲ EUROPOJE TEKS PALAUKTI

  • 0

Įmušė keturis įvarčius, praleido trylika ir neiškovojo nė vienos pergalės. Taip šiemet Europos turnyruose startavo Lietuvos futbolo klubai.

Aplankė ligoninėje

Tarptautinį sezoną tęs vienintelė Marijampolės "Sūduva", pasitraukusi iš Čempionų lygos atrankos varžybų, tačiau mėginsianti atsigriebti Europos futbolo lygos turnyre.

Marijampoliečius iš Čempionų lygos eliminavo Belgrado "Crvena zvezda": pirmą dvikovą su serbais "Sūduva" savo aikštėje užbaigė 0:0, o svečiuose pralaimėjo 1:2.

Nesėkmę dar labiau apkartino sunki Vaido Slavicko trauma. Per dvikovą Belgrade lietuvį, mėgindamas perimti kamuolį, brutaliai atakavo "Crvena zvezda" žaidėjas Markas Gobeljičius. V.Slavickui buvo sulaužyti abu kairės kojos blauzdikauliai, jis operuotas Serbijos sostinės ligoninėje.

"Crvena zvezda" vadovai, vyriausiasis treneris Vladanas Milojevičius, taip pat M.Gobeljičius už incidentą atsiprašė Marijampolės komandos žaidėjų, trenerių bei paties V.Slavicko, aplankė jį ligoninėje. Belgrado klubo generalinis direktorius Zvezdanas Terzičius, sporto direktorius Mitaras Mrkela palinkėjo lietuviui kuo greičiau pasveikti ir sutvirtėti.

"Atsiprašau už tai, kas atsitiko. Man labai svarbu, kad galiu asmeniškai atsiprašyti Vaido", – sakė M.Gobeljičius.

Kreipėsi į UEFA

Lietuvos futbolo federacija (LFF) kreipėsi į Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) drausmės komitetą, kad atidžiau pažvelgtų į Belgrade įvykusias "Crvena zvezda" ir "Sūduvos" rungtynes bei per jas sužeisto V.Slavicko traumą.

Tąkart M.Gobeljičius buvo nubaustas raudona kortele ir išvarytas iš aikštės.

"Palaikome Lietuvos klubus ir jiems atstovaujančius žaidėjus, todėl kreipėmės į UEFA drausmės komitetą, kad peržvelgtų neetišką Serbijos komandos žaidėjo elgesį, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. – Tai buvo šiurkštus veiksmas, kuris net gali užbaigti futbolininko, Lietuvos rinktinės žaidėjo, karjerą. Tikimės, kad UEFA atidžiai ištirs šią situaciją, nes ji akivaizdžiai neatitiko sporto etikos taisyklių."

"Esu tikras, kad M.Gobeljičiui bus skirta griežta bausmė. Norėtųsi, kad diskvalifikacija tęstųsi, kol į aikštę grįš traumuotas futbolininkas. Juk V.Slavickas negalės žaisti gal metus ar dvejus, nežinia, ar iš viso galės rungtyniauti", – kalbėjo "Sūduvos" vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas.

Tai buvo šiurkštus veiksmas, kuris net gali užbaigti futbolininko, Lietuvos rinktinės žaidėjo, karjerą.

Marijampolės vienuolikė Europos futbolo lygos antro atrankos etapo rungtynes žais su San Marino čempionu "SP Tre Penne" klubu. Pirma dvikova numatyta liepos 23-iąją San Marine, antroji – 30 d. Marijampolėje.

Pasitraukė du treneriai

Nesėkmingai Europos futbolo lygos turnyre debiutavo "Kauno Žalgiris" – pralaimėjo Limasolio "Apollon" ekipai abejas pirmo atrankos etapo rungtynes: namuose – 0:2, Kipre – net 0:4.

Pirmas blynas prisvilo šią savaitę Vilniaus "Žalgirio" komandos vairą perėmusiam portugalui Joao Martinsui.

Kai vilniečiai Budapešte 1:3 pralaimėjo "Honved" futbolininkams, iš "Žalgirio" vyriausiojo trenerio pareigų pasitraukė lenkas Marekas Zubas. Netrukus jį pakeitė J.Martinsas. Vis dėlto žalgiriečiams nepavyko Vilniuje atsirevanšuoti Vengrijos atstovams – 1:1.

"Stengėmės, svajojome nugalėti. Sukūrėme daug progų įvarčiams, bet kartais dėl emocijų klydome taktiškai, – po mačo LFF stadione kalbėjo J.Martinsas. – Vis dėlto mūsų žaidėjai atliko tai, ką buvome suplanavę. Nebuvo lengva, nes tik kelias dienas dirbome kartu."

Kalnų nenuvertė ir Vilniaus "Riteriai", nesugebėję palaužti varžovų iš Farerų salų: "Klaksvik" vienuolikė mūsų šalies sostinėje išplėšė lygiąsias (1:1), atsilaikė ir savo aikštėje (0:0).

"Riterių" tikslas – patekti į antrą Europos futbolo lygos turnyro atrankos etapą – sužlugo, tad iš vyriausiojo trenerio pareigų atsistatydino Aurelijus Skarbalius.

"Kelias pastarąsias rungtynes komanda sužaidė ne pagal savo galimybes, neparodėme tikrojo pajėgumo", – sakė A.Skarbalius.

Į Taliną atvyks "Eintracht"

Į antrą Čempionų lygos atrankos etapą pateko Klužo CFR (Rumunija) komanda, kuriai atstovauja vartininkas Giedrius Arlauskis.

Klužo futbolininkai 0:1 ir 3:1 eliminavo "Astana" (Kazachstanas) ekipą ir ruošiasi mačui su Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis).

Tolyn žengė ir "Nomme Kalju" (Estija) vienuolikė, pasidalijusi po pergalę (0:1 ir 2:1) su "Shkendija" (Albanija), tačiau varžovų aikštėje įmušusi daugiau įvarčių, nei albanai – Taline.

Liepos 24-ąją ir 30-ąją "Nomme Kalju" išmėgins jėgas su Glazgo "Celtic" (Škotija).

Vartininko Vytauto Černiausko atstovaujama Sofijos CSKA (Bulgarija), 4:0 ir 0:0 įveikusi "Titograd" (Juodkalnija) ekipą, Europos futbolo lygos turnyro antro atrankos etapo rungtynes žais su "Osijek" (Kroatija) futbolininkais.

Kovą šiame turnyre tęs ir trys Latvijos klubai – "Liepaja" (susitiks su švedų "IFK Norrköping"), "Ventspils" (varžysis su "Gzira United" iš Maltos) bei "Riga" (išmėgins jėgas su lenkų "Piast Gliwice").

Grėsmingas varžovas teko Talino "Florai" – Frankfurto "Eintracht" (Vokietija).

GALERIJA

  • Neužsibuvo: A.Skarbalius karjerą Vilniaus „Riterių“ klube pradėjo pernai gruodį, užbaigė šią savaitę.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS