Permainos autsaideriams padėjo iškovoti pirmuosius taškus | Diena.lt

PERMAINOS AUTSAIDERIAMS PADĖJO IŠKOVOTI PIRMUOSIUS TAŠKUS

„Taškas mūsų netenkina, nors lygiosios – dėsningas rezultatas“, - pripažino Mindaugas Čepas. Vilniaus „Riterių“ ekipos treneris liko nusivylęs 5-ojo turo akistata, kurioje jo auklėtiniai namuose  sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:0) su A lygos pirmenybių autsaidere „Panevėžio“ komanda.

Panevėžiečiai į Vilnių atvyko vadovaujami laikinojo trenerio Dainiaus Glevecko, nes sezoną pradėjęs moldavas Aleksandras Kurtijanas buvo atleistas. Naujasis vairininkas ant suolo paliko tris legionierius, praėjusiame ture nesėkmingai pasirodžiusius dvikovoje Kaune su vietos „Žalgiriu“. Kaip dažnai nutinka, patyręs sukrėtimą „Panevėžys“ sugebėjo pademonstruoti charakterį ir iškovojo pirmąjį tašką šį sezoną.

Paskutinis pirmojo rato mačas prasidėjo tikru šeimininkų atakomis – kelis pavojingus išpuolius surezgė Donatas Kazlauskas. Šeimininkų pastangas vainikavo Lajo Traore, sulaukęs techniško Michaelio Thuique perdavimo ir nukreipęs kamuolį į vartus.

Po įmušto įvarčio „Riteriai“ kiek išsikvėpė ir „Panevėžys“ dar prieš pirmojo kėlinio vidurį galėjo atstatyti pusiausvyrą. Kontratakos metu gražų reidą surengęs Ernestas Veliulis perdavė kamuolį Sebastianui Vasquezui, kurio smūgis į tolimąjį vartų kampą sudrebino virpstą.

„Riteriai“ galėjo įtvirtinti pranašumą, bet to padaryti nepavyko. Tuo tarpu buvęs Vilniaus komandos senbuvis Justinas Januševskis prasiveržė pro porą oponentų ir perdavė kamuolį į plotą puikų mačą sužaidusiam E.Veliuliui – šis akistatoje su Tadu Simaičiu buvo taiklus.

„Rungtynių pradžia nepavyko, bet mačo eigoje pavyko susitvarkyti ir iškovoti pirmuosius taškus, - džiaugėsi Dainius Gleveckas. - Pirmasis taškas labai svarbus psichologiškai, nes nesėkmingas startas mus labai slėgė“.

„Pirmavome, reikėjo tik išlaikyti pranašumą, bet nepavyko. Klaida, pasibaigusi įvarčiu, sugadino nuotaiką“, - neslėpė M.Čepas.

Pernykščiai bronzos medalių laimėtojai „Riteriai“ su 4 taškais turnyro lentelėje žengia tik 5-oje pozicijoje. Panevėžiečiai su 1 tašku vis dar lieka paskutinėje, 6-ojoje vietoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS