Pirmas mačas „Žalgirio“ arenoje – su varžovais iš Pietų Amerikos | Diena.lt

PIRMAS MAČAS „ŽALGIRIO“ ARENOJE – SU VARŽOVAIS IŠ PIETŲ AMERIKOS

  • 0

"Žaisime su stipriais ir techniškais varžovais", – pabrėžė Lietuvos salės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Jevgenijus Ryvkinas, kai paiškėjo, su kuo mūsiškiams teks susitikti pasaulio čempionate.

Rugsėjo 12–spalio 3 d. Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos sporto arenose vyksiančio Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) pasaulio salės futbolo čempionato A grupėje Lietuvos komanda rungtyniaus su Venesuelos, Kazachstano ir Kosta Rikos ekipomis.

Mūsiškiai rugsėjo 12-ąją "Žalgirio" arenoje išmėgins jėgas su Venesuelos atstovais, 15 d. – su kazachais ir 18 d. – su Kosta Rikos salės futbolininkais.

Į kitą varžybų etapą pateks 1–2 vietas šešiose grupėse užėmusios komandos ir keturios geriausios 3-iose pozicijose likusios ekipos.

2016 m. pasaulio čempionate Kazachstano rinktinė užėmė 11-ą vietą, Kosta Rikos – 15-ą.

Be to, kazachai – 2016 m. Europos čempionato bronzos medalių ir 2018 m. ketvirtos vietos laimėtojai, o kostarikiečiai – keturiskart Šiaurės ir Centrinės Amerikos bei Karibų jūros baseino (CONCACAF) čempionai.

Venesuelos komanda 2017 m. Pietų Amerikos čempionate užėmė 6-ą vietą.

"Kazachstano rinktinė – viena stipriausių Europoje. Šiai šaliai atstovaujantys brazilai – ekipos lyderiai, todėl su šiais varžovais bus ypač sunku. Kosta Rikos ir Venesuelos futbolininkai – labai techniški, tuo pasižymi ir komandos", – sakė J. Ryvkinas.

Burtų, suskirsčiusių FIFA pasaulio salės futbolo čempionato dalyvius į grupes, ceremonija įvyko Ciuriche (Šveicarija). Sveikinimo žodį tarė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius, o burtų traukimo procedūrą atliko Edgaras Jankauskas ir dukart pasaulio salės futbolo čempionas ispanas Enrique Bonedas Guillot'as (arba Kike).

Birželio 5-ąją iki pasaulio čempionato starto liks lygiai 100 dienų. Šia proga Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje bus paleisti laikrodžiai, kurie skaičiuos ir rodys, kiek tiksliai laiko liko iki varžybų pradžios.

Varžovai

A grupė: Lietuva, Venesuela, Kazachstanas, Kosta Rika.

B grupė: Uzbekistanas, Gvatema, Rusija, Egiptas.

C grupė: Tailandas, Portugalija, Marokas, Saliamono Salos.

D grupė: Panama, Čekija, Vietnamas, Brazilija.

E grupė: Angola, Japonija, Paragvajus, Ispanija.

F grupė: Argentina, JAV, Serbija, Iranas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS