Futbolas: pirmiausia – Gibraltaras, kiti iššūkiai – vėliau | Diena.lt

FUTBOLAS: PIRMIAUSIA – GIBRALTARAS, KITI IŠŠŪKIAI – VĖLIAU

  • 0

„Mums nėra silpnų varžovų. Futbolas tokio lygio, kad visi priešininkai turi būti rimtai vertinami, nes bet kuris gali pateikti staigmenų“, – sakė Lietuvos vyrų futbolo rinktinės strategas Edgaras Jankauskas, komentuodamas būsimo Tautų lygos sezono burtų rezultatus.

Lietuviai dar nežino, kuriame divizione ir grupėje žais, nes kovo mėnesį laukia du susitikimai su Gibraltaro ekipa dėl išlikimo C divizione.

Jei E. Jankausko treniruojama komanda išliks C divizione, tuomet antroje grupėje varžysis su Rumunijos, Kosovo ir Kipro atstovais.

Jei mūsiškiai iškristų į D divizioną, rungtyniautų pirmoje grupėje su San Marino ir Lichtenšteino futbolininkais. Šis variantas taip pat reikštų, kad rudens sezono metu lietuviams dar tektų sužaisti dvejas kontrolines rungtynes.

„Abi grupės geros, tačiau pirmiausia mes privalome likti C divizione ir toks yra mūsų tikslas, – kalbėjo E. Jankauskas. – Rumunų komandą pažįstame gerai, žaidėme ne kartą, su Kipru taip pat rungtyniavome. Kosovo rinktinė mums turbūt tamsiausias arkliukas, bet žinome jų rezultatus, žaidėjus iš pajėgių Europos klubų.“

Treneris pabrėžė, kad šiuo metu intensyviai ruošiamasi mačui su Gibraltaro ekipa.

Mes privalome likti C divizione ir toks yra mūsų tikslas.

„Varžovus jau stebėjome gyvai, dabar, ko gero, opiausia aktualija – mūsų pačių žaidėjai, nes A lygos klubai tik pradėjo ruoštis sezonui, sunku identifikuoti futbolininkų sportinę formą. Gelbsti draugiškos rungtynės, laukiame čempionato pradžios“, – teigė E. Jankauskas.

Be to, paaiškėjo ir Baltijos taurės turnyro dalyvių sudėtis: prie Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinktinių prisijungs Farerų salų vienuolikė.

Birželio 8-ąją numatyti du pusfinaliai (lietuviai svečiuose žais su latviais, estai namuose – su Farerų salų atstovais), o 11 d. – finalas ir mačas dėl trečios vietos.

Nepaisant, ar lietuviai pateks į didįjį ar mažąjį finalus, savo antras rungtynes žais Kaune.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS