Pirmieji blynai Kauno klubams neprisvilo (interviu) | Diena.lt

PIRMIEJI BLYNAI KAUNO KLUBAMS NEPRISVILO (INTERVIU)

Legionieriai iš Brazilijos, Japonijos ir Kanados. Sezonui besirengiančiuose Kauno futbolo klubuose egzotikos netrūksta, tačiau pagrindiniais smuikais savaitgalį griežė vietiniai futbolininkai. O Kauno „Stumbras“ ir „Žalgiris“ džiaugėsi sėkmingomis pirmosiomis repeticijomis.

„Stumbras“ savo aikštėje 3:2 palaužė būsimąją A lygos naujokę Jonavos „Lietavą“. Kauniečių gretose dėl traumų ir kitų priežasčių kol kas nerungtyniavo daug pagrindinės sudėties žaidėjų: A. Rimkevičius, N. Mačiulis, L. Čerkauskas, T. Snapkauskas ir A. Račkus. Taip pat klubas atsisveikino su Mindaugu Grigaravičiumi, į „Trakus“ persikėlusiu saugu Martynu Dapkumi, į „Lietavą“ perėjusiu vartininku Giedriumi Kvedaru, saugu I.Prieskeniu ir puolėju D.Stradalovu.

Komandos startinė sudėtyje pasirodė A. Sikorskis, R. Sadauskas, A. Bareikis, E. Skripkinas, R. Blaževičius, komandos naujokas R. Vėževičius, K. Janonis, M. Zaleckis, V. Armanavičius bei peržiūroje dalyvaujantys L. Baranauskas ir H. Michuie. Po keitimų antrojo kėlinio eigoje aikštėje pasirodė taip pat peržiūroje dalyvaujantis vartininkas iš Australijos E. A. Ridley, K. Upstas ir L. Jurevičius.

Nugalėtojams įvarčius pelnė R.Vėževičius (41 min.) bei M.Zaleckis (63 min.), o sykį jonaviškiai nukreipė kamuolį į savo vartus.

Kita Kauno komanda „Kauno Žalgiris“ (buvęs „Spyris“) „Arvi“ manieže susikovė su viena pajėgiausių praėjusio sezono ekipų Marijampolės “Sūduva”. Akistata baigėsi lygiosiomis 2:2.

Šeimininkams įvarčius pelnė Admiras Kecapas (12 min.) ir Tomas Radzinevičius (22 min.), kauniečių gretose pasižymėjo Benas Olencevičius (42 min.) ir Kasparas Neverdauskas (89 min.).

„Kauno Žalgirio“ gretose mačą pradėjo Deividas Mikelionis, Rokas Sikorskis, Mantas Fridrikas, Karolis Gvildys, Lukas Sendžikas, Karolis Šilkaitis, Tomas Bučma, Rokas Krušnauskas, Ernestas Mickevičius bei du peržiūroje dalyvaujantys futbolininkai. Vėliau juos pakeitė senbuviai: Ignas Dedura, Andrius Velička, Modestas Stonys ir kiti.

- Treneri, tikriausiai mače su tokiais pajėgiais varžovais jūsų ekipą tenkino ir lygiosios? - mūsų portalas pasiteiravo „Kauno Žalgirio“ trenerio L.Bičkausko.

- Be abejo, su tokia komanda kaip „Sūduva“ sužaisti lygiosiomis yra labai teigiamas rezultatas. Juolab, kad mes atlikome daug keitimų, leidome pasireikšti jauniems žaidėjams. Taip pat bandėme peržiūroje esančius kandidatus. Todėl žaidimo tobulinimui prireiks dar daug laiko, tikrai dar negreitai viską sustyguosime.

- Ar nenugąsdino galinga varžovų pradžia, kai jau pradžioje jie įmušė du įvarčius?

- Iš tiesu, prieš mačą mes planavome išleisti kitokią starto sudėtį. Tačiau susižeidė vienas pagrindinių mūsų saugų Tomas Bučma. Teko daryti greitą keitimą. Dešinėje pusėje išbandėme legionierių iš Brazilijos, kuris šįkart sužaidė prastokai. Dėl to ir neatlaikėme tos pirmosios atakų bangos. Tačiau smagu, kad vaikinai neišsigando ir parodė charakterį, protarpiais sugebėdavo kontroliuoti kamuolį, pavykdavo visai neblogai sužaisti. Kai pirmajame kėlinyje pelnėme vieną įvartį ir sušvelninome rezultatą, tapo lengviau. Na, o antrajame pasitvirtino nerašyta futbolo taisyklė – neįmuši tu, įmuš tau. „Sūduvos“ futbolininkas, turėjęs šimtaprocentę proga, ja nepasinaudojo, o mes jau kitos atakos metu įmušėme mes. Žinoma, šiai dienai „Sūduva“ stipresnė komanda nei mes. Tačiau mes pamažu stiprinamės ir čempionato metu bandysime kautis su visais varžovais.

- Lyginant su praėjusiu sezonu jūsų ekipoje matyti keletas naujų veidų. Tačiau komandos branduolį išlaikysite?

- Iš esmės, taip. Jau pasirašėme sutartį su Mantu Fridriku. Šis gynėjas grįžo į Kauną iš Utenos. Bandome keletą legionierių (kauniečių gretose rungtyniauja rusas Leonidas Mušnikovas, bei keli legionieriai iš Brazilijos ir kitų šalių).

- Kokį tolesnį pasirengimą sezonui planuojate? Gal vyksite į užsienį?

- Kiekvieną savaitgalį žaisime po kontrolines rungtynes. Kitą savaitgalį mūsų laukia akistata su Ukrainos klubu. Ukrainiečiai stovyklauja Lietuvoje, tad pasiūlė pasigalynėti. Mums tai bus naudinga praktika, nes susitiksime su kitokios futbolo mokyklos atstovais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Niko

Kad taip Klaipėdos miesto laikraštis apie savo komandą aprašinėtų

Užpelkis

Niekaip neįsikertu, kokia tu Kauno klubelių egzistavimo prasmė ? Kai kurie žaidėjai slampinėja po aikštę, nuduodami kaip ir žvaigždes, bet iš penkių mrtrų į vartus nepataiko. Jaunimo lygis toks, kad net į Latvijos lygą negali svajoti pakliuti. Pažiurėjau prrnai porą kėlinių ir nieko nesupratau: žiūrovų stadione 50, žaidimas nedaug kuo skiriasi nuo prieškario laikų, dabar kažkokie legionieriai iš Australijos. Jūs geriau koalą į vartus pastatykit, tai nors juoko bus. O tai į jūsų žaidimą žiūrint vien tik verkti norisi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS