Po baudinių serijos „Sūduva“ tęs žygį UEFA Čempionų lygoje | Diena.lt

PO BAUDINIŲ SERIJOS „SŪDUVA“ TĘS ŽYGĮ UEFA ČEMPIONŲ LYGOJE

  • 3

Marijampolės „Sūduva“ per Čempionų lygos atrankos I etapo rungtynes Taline po baudinių serijos palaužė vietos „Flora“ komandą 1:1 (4:2).

Pirmąjį kėlinį pavojingu išpuoliu pradėjo šeimininkai, tačiau jų puolėjo smūgiuotas kamuolys prašvilpė virš „Sūduvos“ vartų skersinio.

Vėliau estams pavojingas atakas kurti sekėsi sunkiai, o marijampoliečiai keletą kartų patys surengė labai pavojingus išpuolius. Deja, Mihreto Topčagičiaus smūgius dukart atrėmė vartininkas, o traumą patyrusį Povilą Leimoną pakeitusio Domagojaus Pušičiaus smūgį blokavo gynėjas.

Kėlinio pabaigoje po kampinio pavojingai galva smūgiavo Semiras Kerla, tačiau ir šis epizodas baigėsi „Flora“ vartininko pergale.

Antrasis kėlinys „Sūduvai“ prasidėjo labai nesėkmingai. 49 min. bandant surengti greitą ataką buvo prarastas kamuolys, sekė smūgis į vartus, kurį atrėmė Ivanas Kardumas, bet prie kamuolio pirmasis spėjo Talino komandos puolėjas Rauno Sappinenas ir pelnė įvartį.

Po keleto minučių labai pavojingai į „Sūduvos“ vartus mušė Konstantinas Vasiljevas, bet kamuolys praskriejo greta virpsto.

Po šio epizodo „Sūduvai“ pavyko išlyginti žaidimą, o 60 min. pavojingai kiek virš šeimininkų vartų kamuolį pasiuntė Giedrius Matulevičius.

70 min. dėkingoje situacijoje kamuolys atšoko prie baudos aikštelės linijos buvusiam Thomasui Salamonui, tačiau austras turėjo smūgiuoti ne savo stipriąja kairiąja koja ir nepataikė į vartus.

73 min. po Andro Švrljugos perdavimo baudos aikštelėje kamuolys pasiekė Eligijų Jankauską, tačiau ir jam nepavyko pataikyti į vartus.

Po minutės jau po Vaido Slavicko perdavimo iš kito aikštės krašto galva smūgiavo Josipas Tadičius, bet ir jo smūgis buvo netikslus.

77 min. pavojingoje pozicijoje vėl atsidūrė E. Jankauskas, bet jo smūgį blokavo gynėjas. Iš karto po to sekęs kampinis baigėsi estų pražanga baudos aikštelėje ir skirtu 11 metrų baudiniu.

Nuo žymos sėkmingai smūgiavo M. Topačagičius ir išlygino rezultatą – 1:1.

82 min. sekė dar vienas labai pavojingas „Sūduvos“ išpuolis, kuris baigėsi kiek netiksliu A. Švrljugos smūgiu.

Jau per teisėjo kompensuotą antrojo kėlinio laiką įtampa aikštėje maksimaliai užkaito. D. Pušičiui nepavyko užbaigti slalomo tarp varžovų gynėjų smūgiu į vartus, o atsakomosios kontratakos metu trys estai atsidūrė prieš vieną „Sūduvos“ gynėją. Laimei marijampoliečius nuo įvarčio išgelbėjo I. Kardumas.

Dar kartą vartininkui teko gelbėti komandą po iš karto po šio epizodo sekusio kampinio. Tik tuomet teisėjas paskelbė antrojo kėlinio pabaigą ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Pratęsimo pirmasis kėlinys vyko be didesnių pavojų prie abiejų vartų, o bene realiausią galimybę pasižymėti turėjo A. Švrljuga, kurio spirtas kamuolys 102 min. nuskriejo virš vartų.

109 min. E. Jankauskas po individualaus reido atliko smūgį, kurį atmušė vartininkas, o atšokusį kamuolį į vartus nukreipė J. Tadičius. Deja, teisėjai užfiksavo nuošalę.

Dar viena puiki proga pasižymėti buvo sukurta 111 min., kai po puikaus D. Pušičiaus perdavimo A. Švrljuga smūgiu vienu lietimu pataikė į virpstą.

118 min. vėl progą smūgiuoti į vartus gavo M. Topčagičius, deja, puolėjas ir vėl pasiuntė kamuolį virš vartų.

119 min. „Flora“ komandai po „Sūduvos“ žaidėjo smūgio galva jau negalėjo padėti vartininkas, bet kamuolį nuo vartų linijos atmušė gynėjas.

Per pratęsimą įvarčiai taip ir nekrito, tad komandoms teko mušti baudinius. Šioje futbolo loterijoje geriau sekėsi „Sūduvai“. Abiejų komandų žaidėjai po kartą pataikė į vartų konstrukciją, tačiau lemiamas tapo ketvirtasis „Flora“ žaidėjų smūgis, kurį atrėmė I. Kardumas.

Čempionų lygos atrankos II etape „Sūduva“ po savaitės namie susitiks su Tel Avivo „Maccabi“, kuris šiandien savo aikštėje įveikė „Riga“ futbolininkus 2:0.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

R0MAS

Patrijotai LT komanda nacionaline reik turet kai pastatys nacionalini stadiona idomu kur pirmiau pastatys Villniui ar Kaune,,,,

R0MAS

bet babkes keliaus i suduvos saskaita is uefa , norstiek gerai, lostu vien lietuviai geriausi reiktu algom daug daugiau pinigiu

Romualdas Marcinkus

Estijos komandoje nebuvo nei vieno užsieniečio, o Sūduvoje - vos pora lietuvių. Košmaras. Lietuvoje futbolo beveik nėra.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS