Po nesėkmės – pažadas siekti pergalės | Diena.lt

PO NESĖKMĖS – PAŽADAS SIEKTI PERGALĖS

Jau antradienį Lietuvos moterų futbolo rinktinė pratęs tarptautinių varžybų maratoną. Išvykoje lietuvių laukia rimta varžovė – Šveicarijos ekipa. „Komandai labai reikalinga pergalė dėl pasitikėjimo, dėl nuotaikos. Tikiu, kad šiame atrankos etape ją pasieksime“, - po pirmųjų atrankos rungtynių su Kroatijos komanda sakė rinktinės treneris Rimantas Viktoravičius.

Pirmosios Europos čempionato atrankos rungtynės lietuvaitėms baigėsi nesėkme 1:2, tačiau apie pergalę prieš Kroatijos komandą jos galėjo tik pasvajoti. Priešininkės buvo objektyviai stipresnės.

„Jos gerai kontroliavo kamuolį. Tai gera komanda. Mums daug ką yra ką patobulinti - ir techniniu atžvilgiu, ir pagerinti fizinį stovį. Dar trūksta susižaidimo, padirbėti standartinėse situacijose. Visgi susirenkame ne taip dažnai“, - pripažino R.Viktoravičius.

„Noriu pagirti visas merginas, tikrai jos stengėsi išpildyti viską, kas buvo numatyta plane, žaidė drausmingai. Bandėme žaisti antru numeriu, kontratakuoti, turėjome keletą neblogų progų. Pralaimėjome, nes mums kaip komandai trūksta tokio lygio rungtynių patirties“, - sakė treneris.

Pasak vairininko bei ekipos vartininkės Gretos Lukjančukės, startas tokio rango varžybose niekada nebūna lengvas. Tuo įsitikino, pavyzdžiui, Estijos rinktinė, kuri debiutavo kur kas prasčiau, o mūsų šalies merginos kovėsi kaip lygios su lygiu.

Ne kartą rinktinę gelbėjusi ekipos kapitonė G.Lukjančukė apgailestavo, jog nepavyko apsiginti nuo masyvių kroačių atakų.

„Labai sudėtinga tokios situacijose. Kai varžovės sueidavo į vartus kamuolys dažniausiai būdavo siunčiamas ant vartininkės, ne visada atšokdavo prognozuojamai. Antrą įvartį pačios įsimušėme, buvo rikošetas“, - aiškino vartininkė.

Po akistatos Šveicarijoje, spalio 4-ąją šveicarės laukiamos Lietuvoje. Pasikeitus atrankos formatui 2021 metų Europos pirmenybių kelialapio Lietuvos rinktinė siekia kvalifikacinės grupės varžybose, kur laukia pajėgios varžovės – Kroatija, Belgija, Rumunija ir Šveicarija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS