Po nesėkmės - pažadas trinktelėti durimis | Diena.lt

PO NESĖKMĖS - PAŽADAS TRINKTELĖTI DURIMIS

„Rungtynės nieko nelems, bet važiuosime kautis. Norime su savo pajėgumo komanda sužaisti kuo geriau ir sezoną užbaigti pakilia nata“, - po nesėkmingo atsisveikinimo su savo žiūrovais kalbėjo Laimis Bičkauskas.

Kauno „Spyrio“ klubo treneris nebuvo patenkintas tuo, kaip jo auklėtiniai sužaidė paskutiniąsias šį sezoną rungtynes savo aikštėje, tačiau pažadėjo, kad nenuleis rankų paskutinėje čempionato dvikovoje Utenoje.

35-ajame ture kauniečiai net 1:5 pralaimėjo „Trakų“ futbolininkams. Nei šalies vicečempionų titulą užsitikrinusiems trakiškiams, nei „Spyrio“ ekipai mačas principinės reikšmės neturėjo, tad abi ekipos žaidė be didesnės įtampos. Toks nusiteikimas buvo palankesnis svečiams, vien iki pertraukos įritusiems tris įvarčius. Antrajame kėlinyje garbės įvartį šeimininkams pelnė Rokas Krušnauskas.

„Pritrūko koncentracijos gynyboje. Jų meistriškumas aukštesnis, puikiai kontroliuoja kamuolį, remiasi savo taktika, - pripažino kauniečių saugas Benas Olencevičius. - Bandysime kovoti  paskutinėse rungtynėse. Reikia juk užbaigti čempionatą trinktelint durimis“.

Panašiai nusiteikęs buvo ir L.Bičkauskas, kurio auklėtiniai su 45 taškais per 35 mačus užsitikrino 5 vietą. Paskutinio „Spyrio“ priešininko Utenos „Utenio“ siekis kuklesnis – išsilaikyti 6-oje vietoje. Su uteniškiais išvykoje kauniečiai susidurs lapkričio 28 d.

„Pralaimėti niekada nėra malonu. Tačiau šįsyk buvo objektyvios priežastys. Keli mūsų žaidėjai yra surinkę po 8 geltonąsias korteles ir sezonas jiems jau baigėsi (gynėjai Paulius Daukša ir Marius Miškinis). Be to, dar du futbolininkai buvo traumuoti. Tad teko eksperimentuoti, leidome dviem puolėjams. Jų veiksmai momentais man patiko, bet mūsų veiksmai ginantis man pasirodė nepriimtini. Vaikinams niekaip nepavyko susikoncentruoti ginant savo vartus. Ypač skaudūs paskutiniai du įvarčiai jau baiginėjantis rungtynėms“, - apie dvikovą su „Trakais“ kalbėjo L.Bičkauskas.

- Tačiau jie rungtynių baigties nenulėmė. Ar taškas buvo padėtas kur kas anksčiau?

- Viską lėmė įvarčiai pirmajame kėlinyje. Trakiškiai turbūt po pertraukos taip pat nebežaidė maksimaliomis pastangomis. Gal todėl epizodais mums pavykdavo perimti kamuolio kontrolę.

- Vis dėlto pirmąjį įvartį praleidote itin apmaudžiai. Akimirką prieš tai neįmušėte patys, o kitoje atakoje praleidote…

- Toks yra mūsų žaidėjų meistriškumas. Būtent tokiose situacijose ir pasireiškia gebėjimai. Kai tokiose pavojingose atakose pavyks bent atlikti smūgį, nesudarysime varžovams galimybės kontratakuoti. Mes tai leidome ir skaudžiai nukentėjome. Apie tai diskutavome ir rūbinėje.

- Antrąjį kėlinį jūsų auklėtiniai sužaidė aktyviau, tačiau tie įvarčiai pabaigoje tapo šaukštu deguto medaus statinėje. Ar davėte pylos?

- Po rungtynių, kai visi kupini emocijų, mes neanalizuojame savo veiksmų. Kai žaidėjai susirinks į kitą treniruotę, mes pasikalbėsime apie problemas, kurių šiandien neišvengėme.

Gairės: spyris, A lyga
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS