Po pralaimėjimo Kazachstanui – viltingas žvilgsnis į paskutines rungtynes | Diena.lt

PO PRALAIMĖJIMO KAZACHSTANUI – VILTINGAS ŽVILGSNIS Į PASKUTINES RUNGTYNES

Lietuvos salės futbolo rinktinė antrose FIFA salės futbolo pasaulio čempionato rungtynėse trečiadienį Kaune 0:3 nusileido Kazachstano rinktinei. Tačiau skirtingai nei po pirmų rungtynių su Venesuela, šį kartą Lietuvos rinktinės treneriai ir žaidėjai dėl nesėkmės nesikrimto.

Rinktinę treniruojantis specialistas iš Ukrainos Jevgenijus Ryvkinas po dvikovos teigė, kad objektyviai vertinant, tik pirmuosius žingsnius salės futbole žengiantys lietuviai garbingai priešinosi salės futbolo gigantams iš Kazachstano.

„Rungtynės nebuvo į vienus vartus, mes nesileidome triuškinami, turėjome ir patys progų, bet tokio lygio rungtynėse silpnesnė komanda privalo visas savo progas išnaudoti, nes tik taip galima tikėtis pasiekti teigiamą rezultatą.

Deja, mums įmušti nepavyko, o kelios klaidos rungtynių pradžioje ir pabaigoje lėmė, kad pergalę iškovojo Kazachstanas, – konstatavo Lietuvos rinktinės strategas. – Be abejo, apmaudu, kad nepavyko išplėšti bent taško, tačiau galiu tik pasveikinti vaikinus ir jiems padėkoti. Jie šiose pirmenybėse kovoja su aukščiausio lygio salės futbolo profesionalaus, bet aikštėje to skirtumo beveik nesijaučia. Aišku, varžovai žaidžia šiek tiek greičiau, gudriau, kiečiau. Net ir lyginant su pirmomis rungtynėmis, šiandien žaidimas buvo aukštesnio lygio. Ir nepaisant anksti praleisto įvarčio, mes vis tiek ilgą laiką sugebėjome išsaugoti intrigą rungtynėse, neleidome varžovams pabėgti. Tai taip pat yra didelis vaikinų nuopelnas, kad jie nenuleido rankų, žaidė kantriai ir išlaikė koncentraciją beveik iki pat rungtynių pabaigos. O salės futbolas ir yra susikaupimo bei koncentracijos žaidimas. Kad sugebėtum tą koncentraciją išlaikyti visas rungtynes – reikia didesnės patirties ir daugiau aukščiausio lygio rungtynių.“

Anot J. Ryvkino, rungtynėse su Kazachstanu svarbiu faktoriumi buvo ne tik jų baigtis, bet ir galutinis rezultatas. „Kita vertus, labai svarbu, kad mes ir po šių rungtynių išsaugojome neblogas galimybes kautis dėl patekimo į kitą čempionato etapą. Mes matome, kas vyksta kitose grupėse, matome kokie ten rezultatai. Žinojome, kad negalime žaisti atviro futbolo su Kazachstanu, nes tai grėstų sutriuškinimu. Pasirinkome gynybinę taktiką, stengėmės kuo mažiau praleisti – ir tikslą pasiekėme. Nors ir pralaimėjome, bet rezultatu esu patenkintas. Jis leidžia rimtai ruoštis paskutinėms grupių etapo rungtynėms su Kosta Rika, kuriose mums reikės tik pergalės“, – samprotavo J. Ryvkinas.

Nors žaisdami su lietuviais Kazachstano futbolininkai atliko net 54 smūgius, o kamuolį kontroliavo 63 procentus rungtynių laiko, bet pasak J. Ryvkino, Lietuvos futbolininkai sėkmingai priešinosi galingiems varžovams ir po tokių rungtynių pasaulio čempionate jausis dar tvirčiau.

„Manau, kad vaikinai jau apsiprato su čempionatu, varžovais, jų žaidimu ir jaučiasi vis drąsiau, užtikrinčiau. Visi supranta, kad šeštadienį mūsų laukia svarbiausios rungtynės. Laimėję mes turėtume geras galimybes patekti į aštuntfinalį kaip viena iš keturių geriausių trečią vietą grupėse užėmusių komandų. Ruošimės, darysime namų darbus ir sieksime iškovoti pergalę. Čempionatas mums dar anaiptol nesibaigė, o tai yra svarbiausia“, – pareiškė Lietuvos salės futbolo rinktinės vyriausias treneris.

Rungtynėse su Kazachstanu puikiai pasirodė 13 varžovų smūgių atrėmęs Lietuvos rinktinės vartininkas Egidijus Žagaras. 27 metų vartininkas pasižymėjo ne tik gindamas savo vartus nuo varžovų smūgių, bet ir dalyvaudamas žaidime kaip penktas aikštės žaidėjas. Būtent po E.Žagaro tolimų smūgių buvo sukurtos geriausios progos pelnyti įvarčius, bet kamuolys į geriausiu planetos vartininku tituluojamo Higuitos vartus taip ir nepateko.

„Manau, kad sužaidėme geras rungtynes, tik tam tikrais epizodais pritrūko sėkmės. Ir ne tik tada, kai praleidome įvarčius, bet ir puolant. Antrame kėlinyje atsilikdami 0:1 galėjome rezultatą išlyginti, bet po mano smūgio kamuolys pataikė į varžovų vartų skersinį. Neslėpsiu, svajojau įmušti Higuitai. Teko stebėti kaip jis žaidžia, tai tikrai puikus vartininkas, gal net geriausias pasaulyje. Man buvo didelė garbė ir malonumas žaisti tokiose rungtynėse, susitikti su aukščiausio lygio priešininkais“, – teigė E. Žagaras.

Jonavos „Vikingai“ komandoje rungtyniaujantis Lietuvos rinktinės vartininkas neslėpė, kad norint įveikti varžovus labai svarbu išspręsti anksti praleidžiamų įvarčių problemą. „Gaila, kad praleidžiame ankstyvus įvarčius, jaučiasi, kad prieš rungtynes apšilimą darome ne pačioje arenoje, o kitoje salėje, todėl prasidėjus mačui reikia laiko apsiprasti, o varžovai mus iš karto ir nubaudžia. Atrodo, smulkmenos, bet jos kainuoja mums įvarčius. Tikiuosi, kad rungtynėse su Kosta Rika pavyks to išvengti. Turime kelias dienas, treneriai paruoš išsamų varžovų žaidimo pristatymą. Manau, kad gerai pasiruošę galime kautis dėl pergalės. Iš tiesų, po kiekvienų rungtynių jaučiamės vis geriau ir užtikrinčiau. Ir tai matosi aikštėje, nes žaidėjai vis labiau pasitiki savimi, priima geresnius sprendimus. Aišku, dar turime daug kur tobulėti, bet esame teisingame kelyje“, – teigė E. Žagaras.

Anot jo, rungtynėse su Kosta Rika bus svarbi ne tik futbolininkų koncentracija, bet ir žiūrovų palaikymas. „Mes šeštadienį atiduosime visas jėgas, kausimės tik dėl pergalės, nes tik ji atvers mums kelią į atkrintamąsias. Tikiuosi, kad arenoje bus daug mus palaikančių žiūrovų, o su jų pagalba mes pasieksime savo tikslą“, – vylėsi Lietuvos salės futbolo rinktinės vartininkas E. Žagaras.

Paskutinėse grupių varžybų etapo rungtynėse Lietuva šeštadienį susitiks su Kosta Rika. Abi komandos kol kas taškų neturi. Kosta Rikos rinktinė pirmose rungtynėse 1:6 nusileido Kazachstanui, o trečiadienį 0:1 pralaimėjo Venesuelai. Tuo metu 1:2 dvikovą su Venesuela pralaimėję ir 0:3 Kazachstanui nusileidę lietuviai turi geresnį įvarčių santykį ir laimėję prieš Kosta Riką turėtų realią galimybę pateikti tarp 16 pajėgiausių pasaulio čempionato komandų.

GALERIJA

  • Egidijus Žagaras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS