Pranešimas po LFF ir „Garliavos“ klubo atstovų susitikimo | Diena.lt

PRANEŠIMAS PO LFF IR „GARLIAVOS“ KLUBO ATSTOVŲ SUSITIKIMO

  • 2

Ketvirtadienį LFF būstinėje Vilniuje įvyko Lietuvos futbolo federacijos atstovų bei „Garliavos“ klubo atstovų susitikimas.

Susitikime dalyvavo LFF vadovai, Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacijos atstovai, „Garliavos“ klubo vadovai bei treneriai, taip pat – klubo auklėtinių tėvų atstovai.

Susitikimo metu visos pusės išreiškė savo pozicijas apie susidariusią situaciją, kuomet „Garliavos“ klubas priėmė sprendimą pasitraukti iš Elitinės jaunių lygos U18 pirmenybių dėl Garliavos klubo pareikštos pozicijos dėl Ukrainos futbolininkų dalyvavimo pirmenybėse atžvilgiu.

Po diskusijos LFF pasiūlė Garliavos klubui registruoti komandą būsimame, pirmą kartą organizuojamame LFF II lygos B divizione, kur visoms diviziono komandoms bus suteikta galimybė rungtyniauti su neribotu kiekiu Ukrainos piliečių ir palikti jiems teisę varžytis sportiniu principu bei kovoti dėl vietos aukštesniame divizione.

„Toks susitikimas buvo reikalingas norint suprasti vieniems kitų pozicijas, reikia pripažinti, kad iš visų pusių buvo padaryta komunikacinių klaidų, tačiau tikime, kad tam tikrą kompromisą, tenkinantį suinteresuotas puses, pasiekti pavyko.

Dar kartą galime priminti ir akcentuoti, kad pasisakome už Ukrainos laisvę ir toliau šios pozicijos neišsižadame. Suprantame, kad visų mūsų interesas – suteikti Ukrainos vaikams saugią aplinką jiems būnant Lietuvoje, kur jie galėtų save išreikšti ir futbolo aikštėje.

Nuo 2024–2025-ųjų sezono LFF įsipareigojo jaunimo varžybų nuostatuose padaryti pakeitimus, pagal kuriuos nepilnamečiai ukrainiečiai nebus laikomi legionieriais ir galės varžytis čempionatuose vietinių žaidėjų statusu“, – sakė LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

003

šviniaus organizacija

kaip spirdziai

maiso politika su sportu taip ir zaidzia pradtai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS