Per pratęsimą šeimininkus įveikę ispanai – Europos čempionato pusfinalyje | Diena.lt

PER PRATĘSIMĄ ŠEIMININKUS ĮVEIKĘ ISPANAI – EUROPOS ČEMPIONATO PUSFINALYJE

  • 2

Europos futbolo čempionate startavo ketvirtfinalių etapas. Turnyro šeimininkai vokiečiai pirmajame šios stadijos mače susitiko su Ispanijos nacionaline komanda.

Jau pačioje pradžioje prasidėjo kieta kova – po skausmingų susidūrimų vokiečių kapitonas Toni Kroosas tik didžiulės sėkmės dėka neišvydo geltonos kortelės prieš save. Po jo pražangos prieš ispanų saugą Pedri, pastarąjį reikėjo pakeisti, mat šis nebegalėjo tęsti rungtynių.

Ispanai kontroliavo žaidimą, o vokiečiai nervinosi ir nespėdami paskui savo priešininkus nuolat prasižengdavo. Jau 13-ąją minutę Antonio Rudigeris užsidirbo geltoną kortelę ir pergalės atveju pusfinalyje žaisti negalės.

Po šios pražangos pavojingą baudos smūgį atliko ispanų super talentas Lamine Yamalis, tačiau kamuolys riedėjo šalia virpsto. Vėliau savo proga nepasinaudojo ir Nico Williamsas ir Pedrį pakeitęs Dani Olmo. Vokiečiai atsakė Kai'aus Havertzo smūgiu, bet šis taip pat nebuvo tikslus.

Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi be įvarčių 0:0.

Antrojo kėlinio pačioje pradžioje ispanai iškart čiupo „jautį už ragų“ – 16-etis Yamalis skirstė perdavimus į kairę ir dešinę. Po vieno tokio Alvaro Morata nepasinaudojo auksine proga, apsisukęs su kamuoliu smūgiavo virš vartų. Vis dėlto, spaudimą sukėlę Ispanijos futbolininkai galiausiai pasiekė savo. Po eilinio Yamalio perdavimo niekieno nedengiamas D. Olmo iš baudos aikštelės prieigų pasiuntė kamuolį į Manuelio Neuerio vartų dešinį kampą ir išvedė savo komandą į priekį.

Šis „supurtymas“ išbudino vokiečius. Turnyro šeimininkai žymiai aktyviau ėmė ieškoti kelių link Ispanijos vartų, tačiau įpusėjus kėliniui to vis dar nepavyko padaryti.

77 minutę po keitimo pasirodęs vokiečių puolėjas Niclas Fullkrugas turėjo neblogą šansą, griūdamas vokietis smūgiavo ir kamuolys atsitrenkė į virpstą. Dar po penkių minučių K. Havertzas iššokęs vienas puolimo smaigalyje pastebėjo, jog ispanų vartų sargas Unai'us Simonas išbėgęs prieš jį, pabandė „permesti“ vartininką, tačiau kamuolys skriejo virš skersinio.

Vokiečiai toliau spaudė ir jau pačioje rungtynių pabaigoje pasiekė savo – po šiokios tokios sumaišties ispanų baudos aikštelėje Joshua Kimmichas galva pamušė kamuolį Florianui Wirtzui ir šis išlygino rezultatą.

Per pridėtą rungtynių laiką, kurį paskyrė anglų arbitras Anthony Tayloras, vokiečių veteranas Thomas Mulleris dar turėjo porą neblogų progų, tačiau rezultato pakeisti jam nepavyko ir komandos turėjo tęsti žaidimą pratęsime.

O jame abejos ekipos turėjo progų pasižymėti. Pradžioje ispanų Mikelis Oyarzabalis nepataikė į vartus, vėliau išlyginamojo įvarčio autorius F. Wirtzas taip pat nenuginklavo U. Simono.

Ispanų gynėjas Marcas Cucurella, atrodo, lietė kamuolį ranka baudos aikštelėje, tačiau teisėjas A. Tayloras 11 metrų baudinio neskyrė.

Vėliau antrajame pratęsimo kėlinuke savo progą turėjo N. Fullkrugas, bet ir jam nepasisekė. Po dviejų minučių jau ispanai atsakė atakuodami ir šįkart jie pričiupo vokiečių gynybą nepasiruošusią – po D. Olmo perdavimo kamuolį galva neatremiamai į vartų tinklą pasiuntė Mikelis Merino. Tai buvo paskutinės minutės pratęsime ir vokiečiams laiko dar kartą lyginti rezultatą nebeliko.

Turnyro šeimininkus patiesę ispanai dabar lauks savojo pusfinalio varžovo. Jis paaiškės po Portugalijos ir Prancūzijos kovos.

Ispanija 2 - 1 Vokietija

    51' [1-0] Dani Olmo

    89' [1-1] Florianas Wirtzas

    119' [2-1] Mikelis Merino

 

GALERIJA

  • Per pratęsimą šeimininkus įveikę ispanai – Europos čempionato pusfinalyje
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Joo

Teisėjas nepaskyrė baudinio. Ranka buvo neabejotinai. Būtų vokiečiai laimėję.

tokio

akivaizdaus baudinio neskirti tai čia baisiau nebūna.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS