Prieš čempionus pirmavusiam „Vyčiui-Zenitui“ pergalė išsprūdo (komentarai) | Diena.lt

PRIEŠ ČEMPIONUS PIRMAVUSIAM "VYČIUI-ZENITUI" PERGALĖ IŠSPRŪDO (KOMENTARAI)

„Kitokio derbio ir nesitikėjome“, - pripažino Kauno rajono „Vyčio-Zenito“ ekipos treneris Aurinas Ivaškevičius. Jo auklėtiniai šeštadienį pasidalino po tašką 2:2 su Lietuvos salės futbolo čempionu Kauno „Inkaru“.

Sporto halėje vykusioje salės futbolo lygos dvikovoje netrūko nei aistrų, nei kovos, nei sirgalių. Mačą stebėję apie penki šimtai kauniečių nenusivylė. Rungtynės klostėsi pagal intriguojamą scenarijų. Nors pirmajame kėlinyje abiem ekipoms ilgai nepavyko pralaužti varžovų gynybos, pamažu ėmė ryškėti „Vyčio-Zenito“ pranašumas. Pirmasis 15-ąją min. technišku smūgiu pasižymėjo puolėjas Ramūnas Macežinskas. Kol „Inkaro“ futbolininkai mėgino atsikvošėti po praleisto įvarčio, „Vytis-Zenitas“ smeigė dar vieną dūrį. 16-ąją min. kitas puolėjas Deividas Stradalovas sulaukė perdavimo prie pat varžovų vartų ir nesunkiai nukreipė kamuolį į tuščius vartus. Tai buvo jau 6-asis šiemet didžiojo futbolo A lygos Kauno „Stumbro“ klube rungtyniavusio D.Stradalovo įvartis salės pirmenybėse.

Pasiųsti į nokdauną „Inkaro“ žaidėjai sukruto. Vos prasidėjus antrajam kėliniui jie surezgė keletą pavojingų atakų. 22 min. teisėjui paskirus baudos smūgį, jį įspūdingu kirčiu į vartų „devyniukę“ realizavo Audrius Juozaitis – 2:1. A.Juozaitis su 7 įvarčiais čempionate pavijo lygos lyderius – Tomą Nemanį (Panevėžio „Baltija“) ir Jurijų Jeremejevą (Radviliškio „Lokomotyvas“).

„Vytis-Zenitas“ atsakė grėsmingais išpuoliais, tačiau inkariečiai apsukų nemažino. Ypač jų pranašumas išryškėjo vartininką pakeitus papildomu aikštės žaidėju. 28-ąją min., iki mačo pabaigos likus porai minučių, jie rezultatą išlygino. Iš arti pasižymėjo Eisvinas Utyra – 2:2. Net ir pasiviję varžovus čempionai liko žaisti be vartininko, kuo vos nepasinaudojo D.Stradalovas, kurio į tuščius vartus pasiųstą kamuolį paskutiniu momentu blokavo „Inkaro“ gynėjai.

„Rezultatas atspindi aikštėje vykusią kovą. Abi komandos buvo tinkamai nusiteikusios, labai norėjo taškų. Mums visos Kauno komandos yra principinės varžovės. Taip pat – ir „Inkaras“. Jei būtųme juos įveikę, galėtumėme vadintis stipriausia Kauno komanda. Šiandien galėjome ir laimėti, ir pralaimėti. Sužaidėme lygiosiomis, įsirašėme tašką, tad nieko nepraradome. Čempionatas ilgas, palikome daugiau intrigos“, - kalbėjo „Vyčio-Zenito“ treneris A.Ivaškevičius.

Po ilgos pertraukos „Inkaro“ ekipoje rungtyniavęs puolėjas Tadas Straleckas pripažino iš derbio nieko kito ir nesitikėjęs.

„Žaisti su to paties miesto komandomis visada sunku. O šiemet mes beveik visus mačus pradedame nekaip. Vėliau tenka vytis ir išeikvoti daug jėgų. Žinant, kad ir šįkart atsilikinėjome, lygiosios mums – teigiamas rezultatas“, - komentavo puolėjas.

Praėjusių metų čempionams „inkariečiams“ tai buvo vos 3-asis taškas per 5 mačus. Jie rikuojasi 7-ti tarp 10 ekipų.

„Šiemet mums sudėtinga rungtyniauti, nes su čempionais visi stengiasi su dviguba energija. Pirmenybių pradžia kol kas sunki, bet tikimės, kad kreivė ims kilti“, - vylėsi T.Straleckas.

„Vyčio-Zenito“ nuotaikos geresnės. Kauno rajono komanda su 10-čia taškų kvėpuoja į nugarą tokį pat kraitį, tiesa, po 4 mačų, turintiems lyderiams Vilniaus „Bekentui“ ir „Baltijai“.

GALERIJA

  • Salės futbolas : „Inkaras“ - „Vytis“
  • Salės futbolas : „Inkaras“ - „Vytis“
  • Salės futbolas : „Inkaras“ - „Vytis“
  • Salės futbolas : „Inkaras“ - „Vytis“
  • Salės futbolas : „Inkaras“ - „Vytis“
  • Salės futbolas : „Inkaras“ - „Vytis“
  • Salės futbolas : „Inkaras“ - „Vytis“
  • Salės futbolas : „Inkaras“ - „Vytis“
  • Salės futbolas : „Inkaras“ - „Vytis“
  • Salės futbolas : „Inkaras“ - „Vytis“
  • Salės futbolas : „Inkaras“ - „Vytis“
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaunietis

malaciai-Vytis!matosi,kad vyrai stengiasi,laukiam medaliu,visada jus palaikysime,nors ir bilietai kainuotu!

sirgalius

Vytis - nauji Kauno miesto futsal lyderiai! Vyrukai, sekmes jums! Laikas eiti ant pirmos vietos!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS