Progų kūrė, bet įvarčių neįmušė | Diena.lt

PROGŲ KŪRĖ, BET ĮVARČIŲ NEĮMUŠĖ

„Labai geros komandos turi vieną dvi progas ir jomis pasinaudoja. Mes tokie dar nesame“, - pabrėžė „Kauno Žalgirio“ vairininkas Marius Stankevičius. Jo auklėtiniai „Optibet A lygos“ 15-ajame ture neperkando (0:0) Gargždų „Bangos“ gynybos.

Mačą Dariaus ir Girėno stadione aktyviau pradėjo šeimininkai. 11-ąją minutę dešiniuoju kraštu prasiveržė bei smūgį vartų link atliko Rosario Latouchentas, tačiau šūvis tikslo nepasiekė.

Sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį, iš toli smūgiavo Brahimas Konate, bet kamuolys skriejo šalia vartų, kiek vėliau Antono Fase bandymą pasižymėti sustabdė Mantas Bertašius.

Antrasis kėlinys prasidėjo pavojingu R. Latouchento perdavimu link Xabi Auzmendi, tačiau ispanas kamuolio nepasiekė, kitame epizode gargždiškiai atsakė netaikliu smūgiu. 58-ąją minutę iš nepatogios situacijos besisukdamas smūgiavo A. Fase, kamuolys vėl skriejo virš vartų.

72-oji minutė galėjo būti sėkminga Mariaus Stankevičiaus ekipai, visgi, tolimo perdavimo laukęs Florianas Davidas kamuolio nepasiekė. Po poros minučių pavojingai iš nugaros prasižengęs Karolis Žebrauskas prieš save išvydo raudoną kortelę. Kitame epizode smūgį iš toli atliko X. Auzmendi, bet šūvis įvarčiu nevirto. Netrukus ispanas turėjo dar vieną progą, bet kamuolys ir vėl prašvilpė šalia vartų konstrukcijos. Šeimininkų gretose pašalintas buvo šiurkščiai prasižengęs Srdžanas Spiridonovičius.

Po sužaistų 15 „Optibet A lygos“ rungtynių „Kauno Žalgiris“ su 22 taškais išlieka ketvirtas, o „Bangos“ futbolininkai savo kraityje turi 14 taškų bei žengia aštunti.

„Norėjome trijų taškų, bet nepavyko įmušti. Kontroliavome visą eigą, kūrėmės progas, bet trūko tikslumo. Varžovai susibūrė prie savo vartų, tad buvo sunku pramušti jų gynybą“, - sakė M. Stankevičius.

„Iškovojome tašką, bet galėjome iškovoti ir tris. Varžovai pradėjo schema 4-3-3, vėliau pradėjo žaisti aukščiau, bet mums dėl to tapo tik paprasčiau žaisti, nes turėjome 5 gynėjus. Antrajame kėlinyje galėjome ir praleisti, bet mūsų jaunimas susitvarkė. Buvo labai svarbu uždaryti vidurio zoną. Vėliau nepraradome organizuotumo net žaisdami mažumoje“, - aiškino „Bangos“ vairininkas Davidas Afonso.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Stankevicius niekam tikes, nebent suoliukus plauti stadione. Garastas irgi prastas, bet prieš balvonų komandas imdavo 3 taškus dažniausiai. Stanke palaiko tik beraščiai futbolo funkcionieriai, neturintys jokiu gabumu, tik netalentingai vogti lėšas, nors ir tai, sunkiai.

svinius

garastas 50 kartu geriau buvo,bet ,kaip prie vairo krepsinkai,tai toks pats sudas ,kaip ir uosvio,gedu geda dar komplimentas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS