Pusfinalyje lieka tik vienas nežinomasis | Diena.lt

PUSFINALYJE LIEKA TIK VIENAS NEŽINOMASIS

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyre vis mažiau nežinomųjų. Pirmosios į varžybų pusfinalį vakar žengė Vilniaus “Žalgirio” ir Gargždų “Bangos” ekipos, o trečiadienį tai padarė ir “Palanga”. Tiesa, jei žalgiriečiai akistatoje su Kėdainių “Nevėžiu” didesnių problemų neturėjo, tai pajūrio atstovai išsikapstė tik 11 m baudinių serijoje.

Trečiadienį vykusiame ketvirtfinalio mače palangiškiai per pagrindinį laiką nesugebėjo palaužti pirmojoje lygoje rungtyniaujančio Telšių “Džiugo”. Nors svečiai iš pajūrio jau 3-ąją min. atsidarė įvarčių sąskaitą – pasižymėjo legionierius iš Ukrainos Andijus Jakovlevas, jų pranašumas truko neilgai. Sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį saugas Andrius Lipskis atstatė pusiausvyrą. A lygoje žaidžiantys palangiškiai mačui pasitelkė legionierių iš Brazilijos, Afrikos bei įvairių Europos valstybių, tačiau taip ir nesugebėjo persverti rezultato. Atkaklūs telšiškiai atsilaikė ir per du pratęsimo kėlinius. Galiausiai 11 m baudinių serijoje “Palanga” išplėšė kelialapį tolyn.

Išvakarėse titulą ginantis Vilniaus “Žalgiris” atskaičiavo net penkis įvarčius į “Nevėžio” vartus, o į savus praleido tik vieną.

„Šios rungtynės turėjo patikti žiūrovams, nes buvo nemažai progų, pelnyta daug įvarčių. Manęs netenkino pirmasis kėlinys – ne tiek rezultatas kiek mūsų žaidimas. Dalykai, ties kuriais dirbame treniruotėse, nebuvo įgyvendinti ir tai nėra gerai. Kita vertus, buvo labai karšta, o aikštė – neįprasta ir mums neparanki. Negalėjome žaisti mums įprasto greito futbolo. Reikėjo laiko priprasti prie aikštės, tačiau su kiekviena minute vaizdas ir žaidimas gerėjo. Tai džiugina. Manau, kad rezultatas dėsningas ir atspindi tai, kas vyko aikštėje“, - klubo svetainei kalbėjo žalgiriečių treneris iš Portugalijos Joao Martinsas.

Tokiu būdu LFF taurės turnyre lieka tik vienas nežinomasis. Marijampolės „Sūduvos“ ketvirtfinalio rungtynės su „Panevėžio“ futbolininkais buvo nukeltos į rugsėjo 8-ąją, nes ketvirtadienį marijampoliečiai Vengrijoje žais svarbiausias sezono rungtynes – UEFA Europos lygos atrankos atkrintamąjį mačą su Budapešto „Ferencvaros“ klubu.

Gairės: Palanga, LFF, taurė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS