R. Šveikauskas: po trijų turų nuvertinti „Palangos“ komandą būtų kvaila | Diena.lt

R. ŠVEIKAUSKAS: PO TRIJŲ TURŲ NUVERTINTI „PALANGOS“ KOMANDĄ BŪTŲ KVAILA

  • 0

Po dviejų savaičių pertraukos Vilniaus „Riteriai“ pratęs kovą A lygoje. Per pirmus tris turus vos du taškus iškovojusi ekipa jau spėjo sužaisti su visomis pirmas tris vietas užimančiomis komandomis, o šįkart teks užduotis sužaisti su komanda, esančia žemiau už pačius „Riterius“.

Daugeliui komandos žaidėjų tai bus eilinė A lygos kova, bet tik ne Ričardui Šveikauskui, kuris dar praėjusį sezoną pats vilkėjo pajūrio komandos marškinėlius.

„Tai nieko nereiškia. Aikštėje nėra jokių sentimentų, kovosiu, kaip ir kiekvienose kitose rungtynėse. Reikia įvertinti ir tai, kad nuo praėjusių metų „Palangos“ komanda stipriai pasikeitė, žaidžia kitokia taktine schema ir panašiai“, – oficialiai klubo svetainei sakė R.Šveikauskas.

– Tai, kad jie turi tik vieną tašką, ar realiai atspindi komandos pajėgumą?

– Nemanau. Dar sužaisti tik trys turai, todėl būtų kvaila pagal taškų skaičių nuvertinti „Palangos“ komandą.

– Kokią įtaką rungtynėms darys žinojimas, kad būtina laimėti rungtynes?

– Nemanau, kad darys, nes mūsų komandos tikslai visada yra aukščiausi ir į kiekvienas rungtynes mes einame laimėti. Stengiamės koncentruotis tik į savo žaidimą ir, aišku, rezultatą.

– Kokią įtaką darys rinktinių pertrauka?

– Irgi nedidelę (šypsosi). Visi žaidėjai jau seniai grįžo iš rinktinių, kartu treniruojamės jau savaitę, tad viskas turėtų būti gerai.

– Ko reikia „Riteriams“, kad ir žaidimas, ir rezultatai būtų geresni?

– Laiko. Komanda, galima sakyti, lipdosi iš naujo. Juk daug žaidėjų pasikeitė, tad reikia didesnio vienas kito supratimo, pasitikėjimo savimi. Tuomet ateis tiek žaidimas, tiek rezultatai.

– Kaip komandos veidą pakeis Artiomas Gurenka?

– Artiomas – puikus žaidėjas, pasižymintis savo technika ir kūryba aikštėje. Manau, kad jis įneš kokybės, aštrumo ir sustiprins pačią komandą.

– Ko labiausiai reikia saugotis iš „ Palangos “ ?

– Praėjusiame sezone „Palangos“ pagrindinis ginklas buvo kontratakos. Neabejoju, kad ir dabar tai yra tas dalykas, kurio turėtumėm saugotis labiausiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS