Rekordinė persvara pakėlė turnyro lentelės laiptais | Diena.lt

REKORDINĖ PERSVARA PAKĖLĖ TURNYRO LENTELĖS LAIPTAIS

TOPsport Pirma lyga“ 11-ajame ture netrūko įdomybių. Vilniaus BFA futbolininkai jau krovėsi sportinius krepšius kelionei į rungtynes, kai sužinojo, jog su jais nevyks komandos vyriausiasis treneris. Namuose dėl svarbios priežasties likusiam vairininkui auklėtiniai iš Mažeikių parvežė ne mažiau svarbų tašką.

 

Sulaikė tėvystės rūpesčiai

„Šiandien mus aplankė didelė šventė. Rungtynių rytą sužinojome, kad treneriui gimė sūnus, tad teko jį pavaduoti. Smagu, kad jaunam tėveliui parvežame šį tašką“, - kalbėjo Dmitrijus Kartašovas.

Šiam specialistui drauge su kolegomis teko pavaduoti vyriausiąjį trenerį Haroldą Šidlauską, kuriam žmona, artėjančios Tėvo dienos proga, padovanojo sūnų. D. Kartašovo diriguojami BFA vaikinai linkėjimus savo vyriausiajam treneriui pasiuntė jau 35-ąją rungtynių sekundę, kai po staigios kontratakos išsiveržė į priekį 1:0. „Atmosfera“ netruko atsitiesti, 14 min. realizuodama 11 m baudinį – 1:1. Pirmosios sezono lygiosios mažeikiškius paliko 10-oje vietoje, bet jei laimėtų ir vienerias atidėtas rungtynes, jie gali pavyti net 5-oje vietoje žengiančią BFA.

Lygiosiomis 1:1 išsiskyrė ir Panevėžio „Ekranas“ bei Gargždų „Banga“ B. Namuose žaidę lygos autsaideriai gargždiškiai pirmavo po Eriko Smulkio įvarčio 13-ąją min., bet svečiams Tarasas Hevlychas dar iki pertraukos atstatė pusiausvyrą. „Bangos“ jaunimas atsilaikė iki pabaigos ir iškrapštė 6-ąjį sezono tašką. Toks kuklus kraitis jiems neleidžia pakilti iš turnyro dugno. Tuo tarpu panevėžiečiai su 14 taškų lieka 9-ti.

Taurės egzaminai

Šeštadienį kovodami 11-ajame ture „Ekrano“ futbolininkai iš akiračio nepaleido ir „FPRO LFF“ taurės turnyro. Jau antradienį panevėžiečių laukė taurės aštuntfinalio akistata su kita Pirmos lygos komanda – Kėdainių „Nevėžiu“. Kėdainiečiai turėjo viena poilsio diena daugiau, bet, ko gero, būtų sutikę žaisti net ir sekmadienį, jei tai būtų padėję atsilaikyti prieš Klaipėdos „Neptūną“. Tačiau klaipėdiečiai išvykoje pademonstravo puikią sportinę formą. Jų įtikinamai pergalei 2:0 nesutrukdė net Brice’o Goupy nerealizuotas 11 m baudinys.

Analogišku rezultatu 0:2 savo pasirodymą 11-ajame ture baigė dar vienas Pirmos lygos atstovas taurės aštuntfinalyje - Plungės „Babrungas“. Plungiškiai išvykoje nerealizavo savo progų ir buvo priversti pripažinti Jonavos „Be1“ kolektyvo pranašumą. Šeimininkams pirmąjį įvartį jau mačo pradžioje pelnęs Ernestas Mickevičius tapo vienvaldžiu lygos snaiperių lyderiu. „Be1“ taikosi ir į komandų sąrašo viršūnę. Jonaviečius nuo antroje vietoje įsitvirtinusio „Neptūno“ skiria du taškai, bet jie dar turi mačą atsargoje.

Rungtynių sūpuoklės

Į persekiotojus iš Klaipėdos ir Jonavos su nerimu žvelgia Vilniaus „Riteriai“. Vilniečiai galėjo užsitikrinti ramesnį gyvenimą lygos viršūnėje, bet išbarstė solidų pranašumą mūšyje namuose su Kretingos „Minija“. Nojus Petkus ir Deimantas Rimpa pasistengė, kad antrojo kėlinio pradžioje šeimininkai pirmautų 2:0. Kai jau pakvipo 5-ąja pergale iš eilės, svečiai iš Kretingos per pusantros minutės išsuko savo atakų viesulą. Iš pradžių buvęs „Riterių“ legionierius Pierre Okende 76 min. rezultatą sušvelnino, o 77 min. Kohei Yoshida – ir išlygino (2:2).

Išsigelbėjimas Vilniuje „Minijos“ situacijos pernelyg nepakeitė ir paliko ją 13-oje pozicijoje. Kretingiškiams nepavyko aplenkti laipteliu aukščiau esančio „Hegelmann“ B kolektyvo. Tado Vilkevičiaus auklėtiniai Kauno rajono derbyje įpusėjus antrajam kėliniui atsilikinėjo nuo svečių iš Garliavos 0:1, bet 76 min. Kipras Olšauskas tuoj pat nutraukė varžovų džiaugsmą – 1:1. „Garliava“, turinti vos 8 taškus, lenkia tik „Bangos“ jaunimą.

Sezono rekordai

Nuo garliaviečių atsiplėšė prieš tai už jų nugarų buvę „Šiaulių“ dubleriai. Saulės miesto ekipa net 4:0 nepasigailėjo „Panevėžio“ B komandos. Rezultatas – netikėtas, nes panevėžiečiai iki šios akistatos buvo net šešiais laipteliais aukščiau. Abu kolektyvai dublerių derbyje rėmėsi jaunaisiais savo talentais, pasitelkdami vos po keletą žaidėjų iš savo A lygos komandų. Šiauliečiams tų keleto užteko – ypač Gabijui Micevičiui, kuris dviem įvarčiais (19 ir 74 min.) įrodė esąs vertas sugrįžimo į vyrų ekipą.

Kaip ir „Šiauliai“ B, Tauragės „Tauras“ 11-ajame ture taip pat nukalė rekordinę sezono pergalę. Tauragiškiai namuose priėmė „Kauno Žalgirį“ B ir 40 minučių bandė užčiuopti silpnąsias svečių žaidimo vietas. Galiausiai korėjietis Lee Minwoo kauniečių klaidą pavertė pirmuoju rezultatyviu smūgiu. Po pertraukos žalgiriečiai visiškai subyrėjo, o įsibėgėjęs „Tauras“ sustojo tik ties nokautuojančiu rezultatu – 5:0. Tauragės komanda kyla iškart trimis pakopomis aukštyn – į 8-ąją vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS