Ronaldo sužaidė paskutinįjį karjeros mačą | Diena.lt

RONALDO SUŽAIDĖ PASKUTINĮJĮ KARJEROS MAČĄ

Garsusis brazilas Ronaldo oficialiai atsisveikino su profesionaliu futbolu. Puolėjas sužaidė savo paskutiniąsias rungtynės už Brazilijos nacionalinę rinktinę.

Brazilai San Paulo stadione priemė Rumunijos nacionalinę rinktinę. Daugkartiniams pasaulio čempionams užteko vieno įvarčio, kad įveiktų svečius iš Europos – įvartį nugalėtojams pelnė Fredas.

Tačiau daugelio dėmėsys krypo ne į pačias rungtynes, o į dienos didvyrį Ronaldo. Futbolininkas į aikštę išėjo 30-ą minutę ir sužaidė likusias 15-a minučių kėlinyje. Žaidėją pasitiko gausybė ovacijų ir sveikinimų, o jo veide ilgai švietė šypsena.

Po sužaisto mačo su Rumunijos komanda Ronaldo atsiprašė visų rungtynes stebėjusių Brazilijos komandos sirgalių, kad nesugebėjo įmušti nė vieno įvarčio: "Atleiskite man, kad aš negalėjau įmušti įvarčio, kuris būtų tapęs atlygiu visiems sirgaliams už tai, kad buvo su manimi. Aš labai dėkingas jums, kad palaikėte mane ir džiaugsme, ir varge. Aš tiesiog iš visos širdies norėčiau padėkoti savo sirgaliams, kad visus tuos metus buvo kartu"- po paskutiniųjų savo karjeroje rungtynių sakė Ronaldas.

Vasario mėnesį 36-erių metų futbolininkas pasitraukė iš klubinio futbolo – Ronaldo pareiškė, kad nebegali kentėti dažnai persekiojančio skausmo ir to, kad jis negali konkuruoti su kitais futbolininkais. Po to jis ir Brazilijos futbolo federacija paskelbė, kad Birželio 8-ą dieną Ronaldo bus leista atsisveikinti su futbolo pasauliu draugiškose rungtynėse su Rumunija.

Brazilas per savo karjerą atstovavo tokiems klubams kaip Madrido „Real“, „Barcelona“, Milano „Inter“, „Milan“, Eindhoveno „PSV“ ir gimtiesiems San Paulo „Cruzeiro“ ir „Corinthians“ klubams. Per savo klubinę karjerą veteranas pelnė 243 įvarčius.

Verta paminėti Ronaldo indelį į Brazilijos rinktinės pergales. Iš viso jis sužaidė 99-erias rungtynes už nacionalinę rinktinę ir pelnė 62 įvarčius. Futbolininkas svariai prisidėjo prie dviejų pasaulio čempionatų, ir „Copa America“ taurių. Individualių trofėjų Ronaldo surinko virš 50.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS