Rusija sveikina UEFA reikalavimą Ukrainai pakoreguoti „politinius marškinėlius“ | Diena.lt

RUSIJA SVEIKINA UEFA REIKALAVIMĄ UKRAINAI PAKOREGUOTI „POLITINIUS MARŠKINĖLIUS“

Rusijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pasveikino Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) reikalavimą, kad Ukraina pakoreguotų savo 2020 metų Europos futbolo čempionato uniformą ir pašalintų Maskvos protestą išprovokavusį „politinį šūkį“.

Europos futbolo valdymo institucija liepė pašalinti per 2014 metų antirusiškus protestus Ukrainoje naudotą šūkį „Šlovė didvyriams!“, užrašytą ant ukrainiečių rinktinės geltonų marškinėlių apykaklės vidinės dalies.

„Sportas nėra mūšio laukas – tai veikiau yra varžybų laukas. Ne politinė arena, o kūno kultūros pasiekimų arena“, – susirašinėjimo platformoje „Telegram“ parašė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Tapkite sporto didvyriais ir būsite šlovinami. Šlovinkite gimtinę tokiu būdu, o ne nacionalistiniais šūkiais“, – pridūrė ji.

Antradienį Rusija nusiuntė UEFA skundo laišką dėl marškinėlių, ant kurių taip pat vaizduojami Ukrainos kontūrai, apimantys Rusijos 2014 metais aneksuotą Krymą.

Pasak UEFA, kontūrų keisti nereikės, nes vienoje iš Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos rezoliucijų „teritorinės sienos pripažįstamos tokios, kokios apytiksliai vaizduojamos dizaine“.

Šūkį „Šlovė Ukrainai!“ futbolo valdymo institucija irgi patvirtino.

Šį devizą taip pat buvo dažnai naudojo Kremliaus remtą lyderį Viktorą Janukovyčių nuvertusių protestų dalyviai per 2014 metų Maidano revoliuciją.

Rusija kritikuoja abu šūkius dėl jų sąsajų su Antrojo pasaulinio karo laikų ukrainiečių nacionalistinėmis grupuotėmis, bendradarbiavusiomis su naciais.

Aneksavusi Krymą, Maskva pradėjo remti prorusiškus separatistus, veikiančius Rytų Ukrainoje. Besitęsiantis ginkluotas konfliktas pareikalavo jau daugiau nei 13 tūkst. žmonių gyvybių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aha

Sita makaka galetu pakoreguoti savo snuki...

klp

pakoreguoti užrašą-Šlovė Ukrainai,mirtis rusų okupantams

pastebėjimas

Eilinį kartą šunys loja,o rusai teisūs, tą ir UEFA patvirtina. Ko tylite į būdas sulindę niekingi blusiai ? :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS