„Saint-Germain“ ir „Juventus“ jau švenčia | Diena.lt

"SAINT-GERMAIN" IR "JUVENTUS" JAU ŠVENČIA

Prancūzijos futbolo čempiono titulą jau užsitikrino Paryžiaus "Saint-Germain", Italijos – Turino "Juventus", o Anglijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose, Portugalijoje kova dėl pagrindinių trofėjų tebesitęsia.

Lyderiai – nebepavejami

Šeštą čempiono titulą per pastaruosius septynerius metus Prancūzijoje iškovojęs Paryžiaus "Saint-Germain" klubas (84 taškai) praeitą savaitgalį namie 3:1 nugalėjo "Monaco" ekipą, tad antroje vietoje esantis "Lille" (65 tšk.) lyderio jau nepavys.

"Saint-Germain" strategas Thomasas Tuchelis iškovojo pirmą trofėjų Prancūzijoje. Komandos gynėjas Marquinhosas džiaugėsi trenerio atliktu darbu: "Jis labai protingas specialistas, sukuria puikų mikroklimatą kolektyve."

Turino "Juventus" savo aikštėje 2:1 įveikė "Fiorentiną" ir aštuntą kartą iš eilės tapo stipriausia komanda Italijoje. Ekipos lyderis Cristiano Ronaldo tapo pirmuoju futbolininku, iškovojusiu Anglijos, Italijos ir Ispanijos čempiono titulus.

Vis dėlto "Juventus" vadovai vien "Serie A" auksu nesitenkins: Turino vienuolikė netikėtai anksti iškrito iš Europos čempionų lygos, tad, anot dienraščio "Corriere dello Sport", klubo prezidentas Andrea Agnelli surengs susitikimą su treneriu Massimiliano Allegri ir aptars jo ateitį ekipoje.

Norvegui rūpesčių nemažėja

"Komandinio žaidimo nesuprantantys futbolininkai netaps mano sėkmės dalimi", – po pažeminimo balandžio 21-ąją Liverpulio "Everton" stadione 0:4 teigė "Manchester United" strategas Ole Gunnaras Solskjaeras.

Norvego vadovaujama ekipa išvadų nepadarė – balandžio 24-ąją pralaimėjo derbį "Manchester City" komandai 0:2. Neigiamas rezultatas neleido "Manchester United" (64 tšk.) pajudėti iš šeštos vietos, kurią nuo pirmo ketverto, garantuojančio kelialapius į Čempionų lygą, skiria trys taškai.

Pirmauja "Manchester City" (89 tšk.), toliau rikiuojasi "Liverpool" (88 tšk.), Londono "Tottenham Hotspur" (70 tšk.) ir Londono "Chelsea" (67 tšk.).

Londono "Arsenal" (66 tšk., penkta vieta) praeitą savaitę taip pat klupo du kartus: namuose 2:3 pralaimėjo Londono derbį "Crystal Palace" ekipai ir svečiuose 1:3 – Vulverhamptono "Wanderers".

"Arsenal" strategas Unai Emery optimizmo dėl ketvertuko neprarado: "Po pralaimėjimo "Wanderers" labiausiai pykau ant savęs, o ne ant žaidėjų. Mes esame nusivylę, tačiau galime atgaivinti viltis kovoje dėl kelialapio į Čempionų lygą."

"Neturiu idėjų, kaip sustabdyti Lionelį Messi", – prieš kelias dienas teigė "Liverpool" gynėjas Virgilas van Dijkas. Visgi, kaip liudija šis sezonas, prisibijoti olandų gynėjo turėtų ir pats L.Messi – Anglijos futbolininkų asociacija būtent V. van Dijką išrinko geriausiu "Premier" lygos metų žaidėju.

Paslauga "Ajax" ekipai

Intriga neblėsta Vokietijos, Nyderlandų bei Portugalijos futbolo čempionatuose.

"Negalėjau patikėti, kad tai tiesa", – apie Nyderlandų "Eredivisie" sprendimą perkelti visas turo rungtynes kalbėjo "Tottenham Hotspur" gynėjas Danny Rose'as.

Čempionų lygos pusfinalyje anglų laukiantis Amsterdamo "Ajax" gaus papildomų dienų pailsėti, tačiau kova dėl "Eredivisie" čempiono titulo vis dar nebaigta: "Ajax" (80 tšk.) tik dėl geresnio įvarčių skirtumo užima pirmą vietą, o Eindhoveno "PSV" (80 tšk.) – antrąją. Visiems klubams liko sužaisti po dvejas rungtynes.

Panaši padėtis Portugalijoje, kur po 75 tšk. turinčios "Porto" ir Lisabonos "Benfica" ekipos, likus keturiems turams iki pirmenybių pabaigos, tebesivaržo dėl titulo.

Vokietijoje visą sezoną tvirtai pirmavusi Dortmundo "Borussia" (69 tšk.) pastaruoju metu išbarstė persvarą ir vienu tašku atsilieka nuo lyderio Miuncheno "Bayern".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS