Sezono išvakarėse prisistatė pasikeitęs „Atlanto“ futbolo klubas | Diena.lt

SEZONO IŠVAKARĖSE PRISISTATĖ PASIKEITĘS „ATLANTO“ FUTBOLO KLUBAS

Kovo 2-ąją Lietuvos A lygos čempionatą pradės Klaipėdos „Atlanto“ vienuolikė. Oficialaus futbolo sezono išvakarėse buvo pristatyti žaidėjai, treneriai ir klubo dalininkai.

Pastarosiomis dienomis uostamiesčio klubo direktorius Vacys Lekevičius, vis dar einantis šias pareigas, „Atlanto“ akcijas perrašė Adomaičiams: broliams Dariui ir Vidui bei pastarojo žmonai Odetai.

Komandos gelbėtoju įvardijamas V.Adomaitis teigė, kad laukia sunkus kelias.

„Šiandien tik šio kelio pradžia – įveikti keli laipteliai. Galbūt jie – vieni iš sudėtingiausių, kuriuos pavyko įveikti, – svarstė advokatu dirbantis ir Kaune gyvenantis naujasis savininkas. – Būčiau to nedaręs, jei nebūčiau tikėjęs, kad mes visi kartu galime pasiekti užsibrėžtą tikslą. Klubo narių, miesto bendruomenės, rėmėjų pastangomis mes eisime į šviesų rytojų. Tikiu, ką darau ir noriu, kad kiti taip pat tikėtų, ką visi kartu darome. Linkiu, kad rudenį, po sezono, mes plačiai šypsotumėmės. Ir vienas kitam padėkotume.“

Kokios dydžio kankina senos skolos, buvęs futbolininkas, vis dar negalėjo atsakyti.

„Auditorių darbas užsitęsė. Preliminarius skaičius žinau, tačiau laukiu tikslių. Tada ir pranešiu“, – pareiškė V.Adomaitis.

Savininkas ankstesniame pokalbyje su žiniasklaidininkais teigė, kad komandos biudžetas, numatytas šiam sezonui – 350-400 tūkst. eurų.

„Atlanto“ vyriausiasis treneris iš Latvijos Viktoras Dobrecovas džiaugėsi, kad Lietuvoje yra žmonių, norinčių didelėmis jėgomis atgaivinti garsų klubą.

„Žinau, „Atlantas“ turi didelę istoriją. Gimiau netoli Klaipėdos – Liepojoje, todėl prisimenu pašėlusius Baltijos pakrantės mūšius tarp „Atlanto“ ir „Zveinieko“ komandų. Lietuvoje yra du lyderiai – Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Žalgiris“, tad Klaipėdos komanda mažais žingsniais stengsis sudaryti jiems konkurenciją. Ir sieksime, kad apie „Atlantą“ kalbėtų vien gerai“, – žadėjo strategas.

Anot V.Dobrecovo, buvo mažai laiko pasirengti: „Galėčiau „Atlanto“ futbolininkus palyginti su jūrų piratais, kurie nežino kas esą ir kur yra. Komandą per trumpą laiką pavyko sustiprinti gerais žaidėjais. Turime net Lietuvos futbolo žvaigždžių, kurie padės mums – treneriams, o mes – jiems“.

Meras Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė, kad miesto reprezentacinė komanda kyla naujam gyvenimui.

„Futbolininkų parašai ant sutarčių įtikina, kad pasiruošta eiti nauju, skaidriu, šviesiu, tiesiu, garbingu keliu“, – konstatavęs V.Grubliauskas, palinkėjo: „Noriu, kad grąžintumėt tą pasitikėjimą, kuris buvo išbarstytas“.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas teigė, kad būtina išlaikyti „Atlanto“ klubą, žaidžiantį A lygoje.

„Be flagmano ir vaikų, lankančių futbolo treniruotes, siekiai būna mažesni. Norėčiau vadovams ir žaidėjams palinkėti drąsos, ryžto. Geriau pradėkite nuo gynybos, o įvartį įmuškite tada, kada reikia. Jei pavyktų patekti į ketvertuką, miestas labai apsidžiaugtų. Gero starto ir dar geresnio finišo“, – linkėjo S.Budinas.

Sutartis su klubu, stebint miesto vadovams, žiniasklaidininkams, pasirašė 20 futbolininkų. Labiausiai patyrę ir futbolo mėgėjams žinomi – Andrius Bartkus, Tadas Labukas, Darvydas Šernas, Vytautas Lukša, Marius Činikas. Kartu su jais žais jauni vyrukai iš Klaipėdos – Jonas Latakas, Gustas Gumbaravičius, Martynas Velyvis, Justas Vainikaitis ir Tomas Gvazdinskas.

Šiandien komandoje vos trys legionieriai – Deividas Dobrecovas ir Nikita Juhnevičius iš Latvijos bei Akinjide Idowu iš Nigerijos.

Tačiau užsienio žiniasklaidoje yra pranešimų, kad Klaipėdoje dar rungtyniaus kroatas Damiras Žutičius.

Neabejojama, kad vėliau į „Atlantą“ atvyks ir daugiau futbolininkų iš Lietuvos ir užsienio.

Prieš sezoną uostamiesčio komanda sužaidė dvejas kontrolines rungtynes: 5:2 nugalėjo Kretingos „Miniją“ ir 1:2 pralaimėjo „Palangai“.

Šeštadienį 15 val. „Atlantas“ Klaipėdos centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštėje žais su Kauno „Žalgiriu“, kovo 10-ąją – priims Marijampolės „Sūduvą“.

Lietuvos čempionate kartu su „Atlantu“, Kauno „Žalgiriu“ ir „Sūduva“, dar žais Vilniaus „Žalgiris“, Palangos „Palanga“, Panevėžio „Panevėžys“, Trakų „Riteriai“ (buvę „Trakai“) ir Kauno „Stumbras“.

„Atlantas“ – 2019

Lukas Paukštė

Aurimas Tručinskas

Tomas Snapkauskas

Klimas Gusočenka

Marius Činikas

Andrius Bartkus

Klaudijus Upstas

Vytautas Lukša

Tadas Labukas

Darvydas Šernas

Vilius Armanavičius

Jonas Latakas

Gustas Gumbaravičius

Deividas Dobrecovas

Nikita Juhnevičius

Martynas Velyvis

Titas Vitukynas

Justas Vainikaitis

Tomas Gvazdinskas

Akinjide Idowu

1-ojo rato rungtynės

Kovo 2 d. (šeštad.) 15 val. „Atlantas“ – „Žalgiris“ (K) Klaipėdoje

Kovo 10 d. (sekmad.) 15 val. „Atlantas“ – „Sūduva“ Klaipėdoje

Kovo 16 d. (šeštad.) 15 val. „Stumbras“ – „Atlantas“ Kaune

Kovo 30 d. (šeštad.) 15 val. „Atlantas“ – „Žalgiris“ (V) Klaipėdoje

Balandžio 6 d. (šeštad.) 13 val. „Palanga“ – „Atlantas“ Klaipėdoje

Balandžio 14 d. (sekmad.) 15 val. „Atlantas“ – „Panevėžys“ Klaipėdoje

Balandžio 20 d. (šeštad.) 15 val. „Riteriai“ – „Atlantas“ Vilniuje

GALERIJA

  • Sezono išvakarėse prisistatė pasikeitęs „Atlanto“ futbolo klubas
  • Sezono išvakarėse prisistatė pasikeitęs „Atlanto“ futbolo klubas
  • Sezono išvakarėse prisistatė pasikeitęs „Atlanto“ futbolo klubas
  • Sezono išvakarėse prisistatė pasikeitęs „Atlanto“ futbolo klubas
  • Sezono išvakarėse prisistatė pasikeitęs „Atlanto“ futbolo klubas
  • Sezono išvakarėse prisistatė pasikeitęs „Atlanto“ futbolo klubas
  • Sezono išvakarėse prisistatė pasikeitęs „Atlanto“ futbolo klubas
  • Sezono išvakarėse prisistatė pasikeitęs „Atlanto“ futbolo klubas
  • Sezono išvakarėse prisistatė pasikeitęs „Atlanto“ futbolo klubas
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

>?

Kur tu buvai, kai jos dar buvo mergaites? :)

?

Kam ten tas mergaites ten parklubdė? Meras su Budinu yra vedmainis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS