Simbolinėje A lygos mėnesio rinktinėje dominuoja atakuojantys žaidėjai | Diena.lt

SIMBOLINĖJE A LYGOS MĖNESIO RINKTINĖJE DOMINUOJA ATAKUOJANTYS ŽAIDĖJAI

  • 0

Lietuvos futbolo A lyga paskelbė simbolinę lapkričio mėnesio rinktinę, kurioje labiausiai išsiskiria atakuojantys komandų futbolininkai.

Ivanas Kardumas (Marijampolės „Sūduva“): čempionai lapkritį kartą buvo sutriuškinti, visgi, tame mače kroatas vartų stačiakampio negynė. I.Kardumas per trejas rungtynes praleido 3 įvarčius, tačiau ne sykį gelbėjo savo komandą, ypač išsiskirdamas dvikovoje su „Panevėžiu“.

Rudinilsonas Silva („Kauno Žalgiris“). Po suspendavimo į A lygos čempionato kovas sugrįžęs Bisau Gvinėjos rinktinės atstovas sužaidė bene stabiliausią ir geriausią mėnesį. R.Silva uždirbo savo komandai baudinį ir ne sykį pavojingai atakavo standartinių padėčių metu, o be jo „Kauno Žalgirio“ gynybos linija sužaidė blogiausią mačą lapkritį, praleisdama 4 įvarčius Marijampolėje.

Justinas Januševskis (Vilniaus „Riteriai“). Daugiau negu 3 mėnesius nežaidęs vidurio gynėjas spalį vėl pradėjo stabiliai rungtyniauti, o lapkritį kartu su Valentinu Jeriomenka puikiai darbavosi šalia savo vartų. Pastarasis futbolininkas sužaidė dvejas rungtynes, o J. Januševskis žaidė ketveriose ir sėkmingai gynėsi esminių pergalių prieš lyderius metu.

Aleksandras Živanovičius (Marijampolės „Sūduva“). Serbas žaidė tose rungtynėse, kai čempionai net 1:5 buvo sutriuškinti Vilniuje, tačiau tame mače klaidų, po kurių krito įvarčiai, nedarė. Tiek vidurio, tiek kairiojo krašto gynėju lapkritį žaidęs A.Živanovičius įmušė gražų įvartį bei 2 kartus asistavo komandos draugams.

Mindaugas Grigaravičius (Vilniaus „Riteriai“). 27-erių metų saugas per paskutinius kelis mačus sužaidė geriausią atkarpą sezone. Per keturis susitikimus lapkritį M.Grigaravičius pelnė 2 įvarčius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus, puikiai pasirodymas trejose laimėtose rungtynėse.

Renanas Oliveira (Marijampolės „Sūduva“). Dar vienas futbolininkas, kuriam lapkritį neteko pajusti pralaimėjimo kartėlio. Brazilas įmušė efektingą įvartį „Panevėžiui“, solidžiai atrodė susitikime su „Kauno Žalgiriu“, o čempionato lyderių akistatoje buvo geriausias žaidėjas, sykį pasižymėjęs ir svariai prisidėjęs prie pergalingo smūgio.

Paulius Janušauskas („Panevėžys“). Čempionato debiutantų ekipos kapitonas lapkritį padėjo savo ekipai iškovoti dvi pergales, tarp kurių buvo ir gana netikėtas laimėjimas prieš „Riterius“. Vidurio saugas įmušė įvartį bei 2 kartus asistavo komandos draugams, tiesa, keliuose epizoduose jam tiesiog pritrūko sėkmės, nes keli tolimi smūgiai skriedavo visiškai greta tikslo.

Donatas Kazlauskas (Vilniaus „Riteriai“). Vienas iš sostinės klubo atakuojančio trejeto narių, kuris praėjusį mėnesį ryškiai dominavo. Nors D.Kazlauskas paskutiniam mačui buvo diskvalifikuotas, tačiau per tris susitikimus lapkritį jis įmušė 3 įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą. „Riterių“ saugas pasižymėjo 12 sykių ir tai buvo rezultatyviausias šio sezono A lygos lietuvis.

Josipas Tadičius (Marijampolės „Sūduva“). Kroatas puikiai užbaigė savo trečiąjį sezoną Marijampolėje. Lapkričio mėnesį puolėjas įmušė net 4 įvarčius, o vienas iš jų nukalė pergalę prieš „Žalgirį“. Šiemet A lygoje J.Tadičius per 15 dvikovų pasižymėjo net dešimčia tikslių smūgių ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Teremas Moffi (Vilniaus „Riteriai“): Nieko pernelyg nepridursi – 6 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai praėjusį mėnesį patys kalba už save. Puikus legionieriaus iš Nigerijos benefisas įsimins ilgam: „Sūduva“ buvo sutriuškinta net 5:1 ir tai tapo didžiausiu dabartinių čempionų pažeminimu nuo 2014 metų.

Patrikas Bordonas („Panevėžys“). Labai blankiai pirmuose savo mačuose A lygoje žaidęs slovėnas vėliau įsibėgėjo ir sustiprino neretai strigusį panevėžiečių puolimą. Produktyviai žaidęs puolėjas per keturis mačus lapkritį po kartą pasižymėjo trijuose susitikimuose, o dvikovoje su „Kauno Žalgiriu“ buvo arti išlyginamojo įvarčio – pataikė į skersinį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS