A. Skarbalius: šį sezoną A lygoje nėra lengvų rungtynių | Diena.lt

A. SKARBALIUS: ŠĮ SEZONĄ A LYGOJE NĖRA LENGVŲ RUNGTYNIŲ

  • 0

Lietuvos futbolo A lygos 12 turo rungtynėse FK „Žalgiris“ išvykoje 2:1 įveikė „Jonavos“ ekipą. Pirmame kėlinyje dominavę žalgiriečiai išsiveržė į priekį po Serge‘o Nyuiadzi įvarčio, tačiau antroje rungtynių dalyje šeimininkai išlygino rezultatą ir atkūrė intrigą. Skirtingai nei pirmo rato dvikovoje, šį kartą „Žalgirio“ futbolininkai atsitiesė ir iškovojo pergalę.

Vyriausias „Žalgirio“ komandos treneris Aurelijus Skarbalius po rungtynių gyrė savo auklėtinius už parodytą charakterį. „Pirmas kėlinys žiūrovams gal buvo kiek nuobodokas, nes mes visiškai kontroliavome padėtį aikštėje. O antrame kėlinyje darėme per daug techninio broko, klaidų, o tai mums kainavo daug jėgų dirbant gynyboje. Trūkstant jėgų pasipylė klaidos ir atakoje.

Mes labai norėjome kuo greičiau įmušti, tačiau kai „Jonavos“ futbolininkai išlygino, prasidėjo tikra nervų kova, nes ir varžovai pajuto, kad jie gali pasiekti teigiamą rezultatą. Vis dėlto džiaugiuosi savo vyrų žaidimu po praleisto įvarčio, ir tuo ramumu bei užtikrintumu. Jautėsi, kad mes buvome arčiau antro įvarčio ir žinojome, kad anksčiau ar vėliau jį įmušime“, – pastebėjo „Žalgirio“ strategas.

Kalbėdamas apie rungtynes A.Skarbalius išskyrė ne tik abu įvarčių autorius, bet ir puikiai komandos žaidimui dirigavusį Tomašą Šimkovičių bei antroje rungtynių dalyje gynybą cementavusį Marko Tomičių. „Tomašas dar kartą įrodė, kad yra labai aukšto individualaus meistriškumo žaidėjas. Jis šiandien ne tik atliko du perdavimus po kurių mes įmušėme, bet ir buvo labai naudingas organizuojant komandinį žaidimą.

O M.Tomičius antroje rungtynių dalyje gynybos centre pakeitė raumens skausmus pajutusį Liną Klimavičių. Tokios rokiruotės susitikimo eigoje būna labai nemalonios, bet Marko sėkmingai susitvarkė su jam skirtomis užduotimis ir padėjo komandai pasiekti teigiamą rezultatą“, – teigė A.Skarbalius.

A lygos 12 ture tris taškus į savo sąskaitą įsirašęs „Žalgiris“ turnyro lentelėje užima antrą vietą. Nuo pirmaujančios Marijampolės „Sūduvos“ žalgiriečius skiria 8 taškai. Pasak A.Skarbaliaus, šioje sezono stadijoje apie taškus galvoti nėra prasmės. „Manau, kad artimiausiu metu po kiekvienų rungtynių galėsime kalbėti, kad mus nuo „Sūduvos“ skiriantis atstumas sumažėjo arba vėl padidėjo. Bet mes apie tai negalvojame. Turime koncentruotis tik į pačias artimiausias rungtynes.

Čempionatas ilgas, tad spėlioti kaip viskas atrodys po 10 ar 15 turų nėra prasmės, – konstatavo A.Skarbalius. – Šį sezoną A lygoje nėra lengvų rungtynių ir taškus galima prarasti žaidžiant su bet kuria komanda. Manau, kad tai yra labai gera žinia Lietuvos futbolui. Jei tik į stadionus ateitų daugiau žiūrovų, vaizdas ir atmosfera būtų visai kitokie, dar geresni. Tiesą sakant, šį kartą Jonavoje atmosfera buvo tikrai gera. Buvo ir žiūrovų, jie aistringai palaikė savo komandą, futbolininkai tai jautė, todėl ir žaidimas buvo emocingesnis. Tai ir yra futbolas, dėl to mes žaidžiame, o žiūrovai – serga ir domisi. Manau, kad kol turnyro lentelėje nėra aiškumo, tol ir išlieka intriga ir susidomėjimas čempionatu. Ir tai gerai visam Lietuvos futbolui“.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais jau šį šeštadienį. Gegužės 12 d. 13 val. LFF stadione žalgiriečiai susitiks su „Trakų“ futbolininkais. Tiesa, šį kartą rungtynių šeimininkais bus trečią vietą A lygoje užimantys trakiškiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS