Skaudaus pralaimėjimo nuliūdintas R.Garastas: kelsimės ir eisime toliau | Diena.lt

SKAUDAUS PRALAIMĖJIMO NULIŪDINTAS R.GARASTAS: KELSIMĖS IR EISIME TOLIAU

„Galų gale, tai – tik žaidimas. Nors po pergalės prieš Vilniaus „Žalgirį“ buvome euforijoje, dabar jaučiamės priešingai. Bet mūsų komandos mentalitetas stiprus, stosimės ir eisime toliau savo tikslų link“, - neabejojo Rokas Garastas. „Kauno Žalgirio“ futbolininkai sekmadienį patyrė skaudų smūgį, paskutinėmis akimirkomis pralaimėję akistatą su A lygos čempione Marijampolės „Sūduva“.

Nerealizuotos net kelios šimtaprocentės progos įmušti, o per teisėjo pridėtą laiką apmaudžiai praleistas įvartis lėmė žalgiriečių pralaimėjimą 0:1 ir kiek atvėsino nuotaikas jų stovykloje. Prieš 7-ąjį turą išvykoje 3:2 įveikę Vilniaus „Žalgirį“, jie buvo paviję vilniečius turnyro lentelėje (turėjo po 10 taškų) ir turėjo gerą galimybę priartėti prie vienvaldės pirmenybių lyderės „Sūduvos“. Tačiau vilniečiai 7-ajame ture iššovė, net 7:0 sutrypdami sostinės „Riterius“, o kauniečiai savo aikštėje liko nieko nepešę.

 

- Ko komanda gali pasisemti iš tokių psichologiškai sunkių rungtynių? - paklausėme R.Garasto.

 

- Pirmiausia, patirties. Rungtynės išties buvo neblogos, ypač žinant prieš kokį varžovą žaidėme. Susikūrėme daug progų - tai sugebame, bet norint įveikti čempionus, reikia jomis pasinaudoti.

 

- „Sūduvos“ ekipa garsėja kaip standartinių situacijų specialistai. Šįkart varžovų standartinės situacijos neatrodė tokios grėsmingos.

 

- Keletą pusprogių jie turėjo. Žinojome prieš ką žaisime, tam nuosekliai ruošėmės, kai kada mus lydėjo sėkmė, tad šią grėsmę mums pavyko neutralizuoti.

 

- Antrajame kėlinyje buvote lyg ir perėmę iniciatyvą, bet iki įvarčio vis pritrūkdavo. Ko?

 

- Šaltakraujiškumo ir meistriškumo, nes momentus sukūrėme labai gerus, reikėjo tik juos užbaigti. Elementarios situacijos, bet jomis nepasinaudojome. Vadinasi turime augti ir kaip komanda, ir individualiai. Norint laimėti, puolėjai turi pasinaudoti tuo, kas jiems sukuriama.

 

- Nepaisant pralaimėjimo, ar, lyginant su tokiu pat rezultatu pasibaigusiu pirmojo rato maču Marijampolėje, matote ekipos progresą?

 

- Didžiulį. Pirmos rungtynės po karantino buvo kitokios. Nežinojome savo realių galimybių. Šįsyk sužaidėme kur kas geriau. Gaila, kad rezultatas tas pats.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

V. Dirmeikis

Lopų komanda. Į tuščius vartus nesugeba pataikyti. Ir antrose rungtynėse praleidžia įvartį paskutinę minutę. Jei esi finansuojamas iš savivaldybės biudžeto -neturi teisės pralaimėti namuose.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS