Skaudus smūgis Belgrade – „Crvena Zvezda“ sutriuškino Marijampolės „Sūduvą“ | Diena.lt

SKAUDUS SMŪGIS BELGRADE – „CRVENA ZVEZDA“ SUTRIUŠKINO MARIJAMPOLĖS „SŪDUVĄ“

  • 2

Antrąjį Čempionų lygos atrankos etapą Marijampolės „Sūduva“ pradėjo skaudžiu pralaimėjimu 0:3 Belgrade „Crvena Zvezda“ ekipai. Lietuvos čempionai turės sunkią užduotį kitą savaitę Marijampolėje atsirevanšuoti pajėgiam Serbijos klubui ir pabandyti išsilaikyti Čempionų lygos turnyre.

Nors pirmajame kėlinyje abi komandos praktiškai po lygiai pasidalijo kamuolio kontrolę, šeimininkė „Crvena Zvezda“ su juo nuveikė kur kas daugiau.

Belgrado klubas į priekį iššsiveržė 23 rungtynių minutę, kai po įžaisto kampinio tolimu smūgiu „Sūduvos“ vartus nuginklavo Lorenzo Ebecilio. Puolėjas buvo aktyvus rungtynių pradžioje ir galiausiai sulaukė momento, kai Marijampolės klubo vartininkas Ivanas Kardumas buvo nepasirengęs smūgiui.

35-ąją minutę krito ir antrasis įvartis į Lietuvos čempionų vartus. I.Kardumas atlaikė pirmąjį smūgį po serbų atakos dešiniuoju kraštu, tačiu kamuolys nukrito Nemanja Radonjičiui, kuris jį nukreipė į vartus.

Antrajame kėlinyje tęsėsi Belgrado klubo dominavimas. 58-ąją minutę antrą įvartį įmušė N.Radonjičius, kuris nesulaukė rimtesnio „Sūduvos“ gynėjų pasipriešinimo ir tolimu smūgiu nuginklavo I.Kardumo vartus.

Visų rungtynių metu Marijampolės klubas taip ir nesmūgiavo į varžovų vartų plotą, tik paleido tris smūgius vartų link. Belgrado klubas atliko 16 smūgių „Sūduvos“ vartų link, 8 – į vartų plotą.

Šiose rungtynėse vos 8 minutes sužaidė „Sūduvos“ puolėjas Mihretas Topčagičius, kuris ir vėl patyrė traumą. Jį pakeitė Robertas Vėževičius.

Atsakomosios rungtynės su „Crvena Zvezda“ kitą trečiadienį vyks Marijampolėje.

Jei „Sūduvai“ pavyktų iškopti į trečiąjį Čempionų lygos atrankos etapą, ten jos varžovai būtų Varšuvos „Legia“ (Lenkija) ir Trnavos „Spartak“ (Slovakija) poros nugalėtoja.

Jei „Sūduvai“ nepavyktų peržengti Serbijos klubo barjero, ji tęstų kovas Europos lygos varžybose.

Tokiu atveju trečiajame Europos lygos atrankos etape Marijampolės klubas susitiks su Jūrmalos „Spartaks“ arba San Marino „La Fiorita“ klubais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Užpelkis

Manau, kad Sūduvos žaidėjų mentalitetas visai kitoks, nei Crvena Zvezda. Ten žmonės juokų nekrečia - silpnesnius už save tiesiog sutaršo ir viskas.

šiek tiek keista

Nemaniau, kad "Crvena zvezda" taip galėtų "Sūduvą" patvarkyti. Pernelyg jau nepadoriai. Vienintele Lietuvos viltimi lieka "Žalgiris".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS