A. Skerla stebėjo A. Novikovo žaidimą taurės finale | Diena.lt

A. SKERLA STEBĖJO A. NOVIKOVO ŽAIDIMĄ TAURĖS FINALE

  • 0

Vienas Lietuvos futbolo rinktinės trenerių Andrius Skerla ketvirtadienį lankėsi Varšuvoje, kur stebėjo geriausio 2018 m. Lietuvos futbolininko Arvydo Novikovo žaidimą Lenkijos taurės finale.

Rinktinės trenerius balandį pasiekė nerimą keliančios žinios. Balandžio 15 dieną A. Novikovas rungtynėse su Poznanės „Lech“ buvo priverstas anksti palikti aikštę dėl peties traumos ir gydytojai prognozavo, jog vienas Balstogės „Jagiellonia“ klubo ir Lietuvos rinktinės lyderių negalės žaisti nuo keturių iki šešių savaičių.

Tačiau kovingumu pasižymintis futbolininkas spėjo atsigauti iki gegužės 2 d. vykusių Lenkijos taurės finalo rungtynių su Gdansko „Lechia“. Čia A. Novikovas sužaidė pilną mačą, tačiau jo atstovaujamas Balstogės „Jagiellonia“ klubas per pridėtą rungtynių laiką praleido įvartį į savo vartus ir taip praleido galimybę antrą kartą iškovoti taurę komandos istorijoje.

„Tai nebuvo jo geriausios rungtynės, bet ir nebuvo ir blogiausios. Aišku, galbūt prie to stipriai prisidėjo, jog jis praleido be futbolo dvi-tris savaites, tačiau jis neiškrito iš žaidimo konteksto. Manau, jog „Jagiellonia“ rungtynių eigoje turėjo daugiau galimybių išsiveržti į priekį, bet įvartį įmušė „Lechia“.  Pačiam po rungtynių su Arvydu neteko kalbėti – normalu, kad po 95 minutę praleisto įvarčio reakcijos yra atitinkamos“, - pasakojo A. Skerla.

Vyriausiojo trenerio Valdo Urbono asistentu nacionalinėje rinktinėje tapęs A. Skerla geriau, nei bet kas kitas žino, ką reiškia iškovoti Lenkijos taurę. 2010 metais lemiamas gynėjo įvartis atnešė pergalę varžybų finale prieš Ščecino „Pogon“ klubą.

„Prisiminimai – nuostabūs. Tai buvo pirmas trofėjus klubo istorijoje.Varšuvoje teko sutikti nemažai sirgalių, kurie vis dar atsimena tuos įvykius ir mane atpažįsta, maloniai pasikalbėjome, nusifotografavome. Tuo tarpu vakarykščių rungtynių atmosfera nacionaliniame stadione buvo fantastiška. Seniai teko matyti, jog sirgaliai būtų taip pasiruošę – didžiulės vėliavos, skirtingi įspūdingi plakatai ir garsus palaikymas. Atrodo, jog aistruoliai buvo geriau pasiruošę mačui, nei pačios komandos“, - teigė A. Skerla.

Birželio 7 dieną LFF stadione Lietuvos rinktinė sieks atsirevanšuoti Liuksemburgo rinktinei už pralaimėjimą 2020 m. Europos čempionato atrankos rungtynėse svečiuose. A. Skerla tvirtino, jog rinktinės trenerių štabas jau turi pasirengęs preliminarų žaidėjų sąrašą, bet dėl jo – dar nemažai klaustukų: „Didelio pasirinkimo neturime, yra pagrindiniai žaidėjai, kuriuos norime matyti rinktinėje, taip pat ir kitus, kurių žaidimą stebime. Turime traumuotų žaidėjų – pavyzdžiui, Mantas Kuklys iškrito iš rikiuotės keturioms savaitėms ir neaišku, ar jis spės atsigauti. Stebiu ir Lino Klimavičiaus situaciją Rumunijoje, jis nėra įtraukiamas į savo klubo sudėtį dėl traumos“.

„Kai kurie futbolininkai negauna žaidybinio laiko savo klubuose, dar kitiems čempionatas baigsis jau mėnesio viduryje, tad neramina, jog jų sportinė forma prasidėjus rinktinės stovyklai nebus geriausia. Reikia laiko ir nuspręsti, kokie kandidatai bus geriausi“, - tvirtino treneris.

Bilietus į Lietuvos rinktinės rungtynes su Liuksemburgu ir kitas Europos čempionato atrankos B grupės dvikovas galima įsigyti Tiketa.lt puslapyje arba bilietų platinimo kasose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS