Slovakus palaužę ukrainiečiai Europos čempionate įsirašė pirmą pergalę | Diena.lt

SLOVAKUS PALAUŽĘ UKRAINIEČIAI EUROPOS ČEMPIONATE ĮSIRAŠĖ PIRMĄ PERGALĘ

Penktadienio Europos futbolo čempionate startavo D grupės antrasis ratas. Šįkart Ukraina, atsitiesusi po pirmojo nokdauno prieš Rumuniją (0:3), iškovojo pirmąją pergalę 2:1 prieš Slovakiją.

Rungtynių pradžia ukrainiečiams nieko gero nežadėjo – slovakai iškart čiupo iniciatyvą į savo rankas ir ėmė bombarduoti priešininkų vartus. Po smūgį atliko Lukas Haraslinas ir Ivanas Schranzas. Pastarieji futbolininkai ir buvo tie, kurie atidarė rungtynių rezultatą – po L. Haraslino rezultatyvaus perdavimo I. Schranzas smūgiu galva atidarė rungtynių rezultatą.

Kėliniui verčiantis į antrąją pusę šansą išlyginti rezultatą įgavo gynėjas Oleksandras Tymchykas, tačiau jam sukliudo didžiulę patirtį sukaupęs slovakų vartininkas Martinas Dubravka – po jo lietimo kamuolys atsitrenkė į virpstą.

Įsibėgėjus antram kėliniui Ukraina galiausiai galėjo džiaugtis savo pirmu įvarčiu Europos čempionate: po Oleksandro Zinchenkos perdavimo Mykolai Sharapenko, šiam pavyko nuginkluoti M. Dubravką.

Ukraina galutinai perlaužė rungtynes, kuomet 80-ąją minutę tas pats Sharapenko atliko perdavimą į baudos aikštelę ir įvarčiu pasižymėjo po keitimo aikštėje pasirodęs puolėjas Romanas Yarenmchukas.

Galiausiai teisėjui paskelbus apie rungtynių pabaigą ukrainiečiai galėjo lengviau atsidusti – rezultatas išliko nepakitęs.

Po šios pergalės ukrainiečiai į savo sąskaitą įsirašė tris taškus. Po tiek pat grupėje turi ir slovakai bei rumunai, o belgai kol kas turnyre yra be taškų.

Slovakija 1 – 2 Ukraina

    17' [1-0] Ivanas Schranzas

    54' [1-1] Mykola Sharapenko

    80' [1-2] Romanas Yaremchukas

 

GALERIJA

  • Slovakus palaužę ukrainiečiai Europos čempionate įsirašė pirmą pergalę
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS