„Spyrio“ treneris: tai pamoka mūsų jaunimui | Diena.lt

„SPYRIO“ TRENERIS: TAI PAMOKA MŪSŲ JAUNIMUI

Lietuvos futbolo A lygos čempionatui artėjant finišo tiesiosios link, Kauno klubai toliau medžioja taškus. Tiesa, Kauno „Spyris“, 28-ajame ture galėjęs parsivežti 3 taškus iš uostamiesčio, tenkinosi tik 1 tašku. „Stumbro“ ekipa trečiadienį priims čempionato autsaiderius „Šiaulius“.

„Spyrio“ futbolininkai ir patys sunkiai patikėjo, kai 28-ojo turo mače su „Klaipėdos granito“ ekipa jau 7-ąją min. pirmavo 2:0. 6-ąją min. baltarusis Dmitrijus Rekišas pasiuntė kamuolį į tuščius vartus po Roko Krušnausko perdavimo, o netrukus pats R.Krušnauskas įspūdingai iššovė iš toli.

Kai 25-ąją min. arbitras kauniečiams įteikė dar vieną kozirį – pašalino iš aikštės klaipėdietį Vili Grigaitį, atrodė, jog „Spyris“ 3 taškus jau turi kišenėje. Bet po pertraukos viskas apsivertė aukštyn kojomis.

68-ąja min. „Granito“ legionierius Juro Pejičius tiksliai smūgiavo iš toli, kamuolys atsimušęs nuo virpsto įskriejo į vartus. Vos po minutės „Spyrio“ vartininkas Deividas Mikelionis nepasiekė kamuolio, taip leisdamas klaipėdiečiui Mariui Papšiui paristi jį į tuščius vartus.

Po mačo „Spyrio“ trenerio Laimio Bičkauskas pripažino, jog rungtynės klostėsi pagal netikėtą scenarijų.

„Tikėjomės, kad varžovai aršiai priešinsis, bet pavyko greitai įmušti du įvarčius. Negana to, dar vienas jų žaidėjas buvo išvarytas iš aikštės. Manėme, kad antrajame kėlinyje turėsime persvarą, tačiau išėjo atvirkščiai, priešininkai mobilizavosi ir neleido mums kontroliuoti kamuolio. Mūsų jauniems futbolininkams tai taps pamoka, kad reikia žaisti iki pabaigos, negalima atsipalaiduoti ir  laukti finalinio švilpuko“, - sakė kaunietis.

„Per pirmas penkiolika minučių darėme viską, kad laimėtume rungtynes. Pasiekėme rezultatą ir per greitai patikėjome, kad galime laimėti, nustojome žaisti. Treneris prašė nuo pirmų minučių paspausti ir visas rungtynes išlaikyti tokį tempą, nes žinojome, kad jų gynėjai nėra aukščiausio lygio ir klysta. Jie sukruto, varžovams atsirado vadinamas antras kvėpavimas ir jie mus palaužė“, - pripažino vieno įvarčių autorius R.Krušnauskas.

„Maniau, kad rungtynės bus ramesnės. Buvo daug emocijų, šūksnių, klaidų. Netik žaidėjų klaidų, netgi gal ir teisėjų. Labai blogai sužaidėme pirmąjį kėlinį. Reikia pagirti „Spyrį“, kad jie labai gerai sužaidė. Per 7 minutes praleidome du įvarčius, netekome žaidėjo ir rungtynės baigėsi lygiosiomis. Reikia pasidžiaugti taškeliu. Antrame kėlinyje turėjome sėkmės, nes galėjome praleisti, bet ir įmušti. Antras kėlinys tikrai buvo kokybiškas“, - kalbėjo „Klaipėdos granito“ treneris Gedeminas Jarmalavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS