Staigmena LFF taurės turnyre: Pirmos lygos lyderiai patiesė A lygos vidutiniokus | Diena.lt

STAIGMENA LFF TAURĖS TURNYRE: PIRMOS LYGOS LYDERIAI PATIESĖ A LYGOS VIDUTINIOKUS

"Nieko stebuklingo. Mes labai rimtai tam ruošėmės ir savęs nenurašinėjome", - teigė Giedrius Barevičius. Jo vyrai - Vilniaus rajono "TransInvest" futbolininkai pateikė didžiausią "Hegelmann" LFF taurės turnyro sensaciją, po pratęsimo 2:1 nukaudami "Optibet A lygos" vidutiniokę Gargždų „Bangą“.

Rungtynės Širvintų stadione vyko tvoskiant tropiniam karščiui. Nenuostabu, jog per pirmąją mačo dalį abi eipos atidavė daug jėgų, bet šimtaprocentinių progų nesukūrė.

Vilniečiai įvarčių sąskaitą atsidarė 50-ąją min., kai už pražangą baudos aikštelėje į „Bangos“ vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį sėkmingai realizavo rezultatyviausias Pirmos lygos futbolininkas Henrique Devens.

73 minutę gargždiškiams pavyko atstatyti pusiausvyrą – K.Shults pakėlė kampinį, o Ze Eduardo galva iš kelių metrų kamuolį pasiuntė į vartus.

Kadangi pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis, komandos žaidė pratęsimą. Lemtinga tapo paskutinė pratęsimo pagrindinio laiko minutė. „TransInvest“ uždirbo kampinį ir po užsitęsusios atakos L.Zingertas smūgiu iš baudos aikštelės antrą kartą įveikė M.Bertašių. Gargždiškiai stengėsi atakuoti, bet šeimininkai pergalės nebepaleido.

"Kad ir su kuo žaisime pusfinalyje, lengva nebus. Liko tik stipriausieji. Bet į finalą labai norime patekti", - kalbėjo G. Barevičius.

"Išsamiai analizavome varžovus. Žinojome, kad jų biudžetas ne mažesnis nei mūsų, o kai kurių žaidėjų net didesnis. Turėjome keisti strategiją, prisitaikyti prie varžovo. O A lygoje mūsų taktika kiek kitokia. Apmaudu", - prisipažino "Bangos" treneris Davidas Afonso.

„TransInvest“ (Vilnius) – „Banga“ (Gargždai) 2:1 (0:0; 1:1).

Įvarčiai: 49 min. (iš 11m) H.Devens, 120 min. L.Zingertas (TransInvest); 73 min. Ze Eduardo (Banga).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS