„Stumbro“ agonija pribloškė ir svečią iš Velso | Diena.lt

"STUMBRO" AGONIJA PRIBLOŠKĖ IR SVEČIĄ IŠ VELSO

"Turbūt nešu jums tokią sėkmę", – šypsojosi pusamžis vyrukas iš Velso. Į Kauną specialiai "Stumbro" ir "Palangos" ekipų rungtynėms atvykęs futbolo sirgalius liko nusivylęs – šeštadienio mačas buvo atšauktas.

Apkaltino federaciją

Retas čempionatas – be bankroto. Panašu, kad tokiu keliu ir toliau pėdina Lietuvos futbolo A lygos dalyviai. Nors dar prieš šalies pirmenybių startą kalbėta apie Kauno "Stumbro" klubo finansines problemas, pastaruoju metu jos įgauna jau drastiškas formas. Šeštadienį Kaune turėjęs vykti 14-ojo turo mačas tarp šeimininkų ir svečių iš pajūrio taip ir neprasidėjo.

Nors tvarkaraščio nustatytu laiku į Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) aikštyną susirinko ir palangiškiai, ir "Stumbro" atstovai, į kovą veržėsi tik svečiai. Tuo metu šeimininkai, rungtynių dieną dar kvietę žiūrovus į stadioną, prieš jų pradžią savo oficialioje "Facebook" paskyroje išplatino žinutę, kad neketina žaisti A lygos rungtynių. Esą toks sprendimas priimtas dėl to, jog ekipa nesulaukia palaikymo iš Lietuvos futbolo federacijos šiuo klubui sunkiu metu.

Savo ruožtu, Lietuvos futbolo federacija (LFF), reaguodama į tokius tikrovės neatitinkančius teiginius, griežtai atmetė klubo pareiškimus.

Slegia didelės skolos

"Šiuo metu "Stumbro" klubas turi 20 tūkst. eurų skolų federacijai, tačiau, nepaisant to, mes stengėmės jiems pagelbėti. Pavyzdžiui, birželio 15 d. rungtynes klubui buvo leista žaisti nemokant už stadioną nuomą. Birželio 16 d. turėjusios vykti rungtynės tarp "Žalgirio B" ir "Stumbro B" dublerinių komandų buvo nukeltos į rugpjūčio 20 d. dėl sudėtingos "Stumbro" klubo situacijos. Ieškome būdų, kaip padėti klubui, tačiau už varžybų sportinių kriterijų įgyvendinimą yra atsakingas pats klubas", – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Šiuo metu "Stumbro" klubas turi 20 tūkst. eurų skolų federacijai, tačiau, nepaisant to, mes stengėmės jiems pagelbėti.

Kauno klubo nedalyvavimą akistatoje su "Palanga" išnagrinės LFF Drausmės komitetas, priimsiantis atitinkamas sankcijas vadovaujantis Drausmės kodeksu. Anot LFF vadovo, artimiausiu metu federacija priims sprendimus ir dėl susidariusios bendros "Stumbro" situacijos.

"Pastarąsias dvi savaites kalbamės su klubu, tačiau konkretaus ir įgyvendinamo jų veiksmų plano mes pasigendame. Dabartinė situacija smukdo tiek klubo, tiek lygos prestižą, todėl imsimės atitinkamų veiksmų", – perspėjo federacijos vienas vadovų.

Pakeis žalgiriečiai?

Oficialaus situacijos paaiškinimo patys "Stumbro" vadovai nepateikė. Pasak dienraščio kalbintų futbolo specialistų, panašu, kad kauniečių prezidentas iš Didžiosios Britanijos Richardas Walshas desperatiškai ketina atsikratyti klubu, bet neranda investuotojų.

Manoma, jog daugelį potencialių pirkėjų baido didelės bei įsisenėjusios skolos žaidėjams, darbuotojams, federacijai bei apgyvendinimo, maitinimo ir kitas paslaugas teikiantiems partneriams. Dėl šių priežasčių futbolininkams, jau ne vieną mėnesį neregėjusiems atlyginimų, pranešta, kad jie gali ieškotis naujų darbdavių. Tiesa, "Stumbro" sąskaitą neseniai turėjo papildyti pervedimas iš Latvijos "Ventspils" klubo, įsigijusio saugą Lucasą Villelą.

Situacijos paradoksalumą didina tai, kad Kauno klubui liko atsilaikyti vos keletą savaičių iki starto Europos lygos atrankos turnyre. Vien už startą jame, nepriklausomai nuo rungtynių baigties, UEFA kiekvienam dalyviui perveda apie 200 tūkst. eurų. Vis garsiau kalbama, kad nelaimėlius tarptautinėse varžybose gali pakeisti Kita Kauno komanda – "Kauno Žalgiris".

Lietuvos paradoksai

Kad ir kaip būtų, situacija dėl "Stumbro" ekipos turėtų paaiškėti šią savaitę. O savaitgalį šios agonijos liudininkais tapo ne tik kauniečiai, susirinkę į NFA stadioną, bet ir svečias Allanas iš Velso.

Pasak "Kauno dienos" pašnekovo, jis atstovauja Europoje populiariam "groundhoperių" judėjimui ir siekia savo akimis pamatyti kuo daugiau pasaulio futbolo profesionalių komandų rungtynių. Savo pomėgio vedinas vyras apkeliavo visas Senojo žemyno valstybes, rengiančias aukščiausiųjų lygų čempionatus. Taip pat Allanas lankėsi ir daugelio kitų pasaulio žemynų klubų mačuose.

"Išmaišiau Pietų Ameriką, buvau ir Afrikoje, labai patiko atmosfera Japonijos, Jordanijos bei kitų egzotiškų valstybių stadionuose. Keista, bet Lietuvoje man nesiseka. Tampu jau trečio jūsų klubo mirties liudininku", – juokėsi velsietis.

Impozantiškas tatuiruotas plikagalvis prieš daugiau nei dešimtmetį buvo atvykęs į Vilniaus "Vėtros" klubo rungtynes, tačiau šios neįvyko dėl komandos bankroto. Panaši istorija pasikartojo ir su Kauno FBK "Kaunas" klubu.

Išgelbėjo Marijampolė

Tiesa, šį kartą sirgalius be futbolo varžybų neliko. Jis šeštadienį suspėjo į tądien Marijampolėje vykusį kitą 14-ojo turo mačą tarp vietos "Sūduvos" ir "Panevėžio" ekipų.

"Na, ką gi – papildžiau savo kolekciją, tad dabar Lietuvoje man liko vienintelė nematyta komanda – "Palanga". Teks rudenį vėl grįžti, kad išvysčiau ir šios ekipos mačą", – sakė svečias.

"Kauno Žalgiris" 14-ajame ture savo aikštėje po dramatiškos kovos 3:4 nusileido Vilniaus "Žalgirio" ekipai. Kauniečiai su 22 taškais po 14 mačų žengia ketvirti. "Stumbras" su 15 taškų rikiuojasi laipteliu žemiau, lenkdamas Klaipėdos "Atlantą" (11 taškų), "Panevėžį" (10) ir "Palangą" (7). Tiesa, kurorto ekipai veikiausiai bus skirti dar trys taškai už vadinamąją techninę pergalę (3:0) prieš "Stumbrą". Kauno komandos laukia ir papildomos LFF sankcijos, kuriose numatytas ir taškų atėmimas bei finansinės baudos.

A lygos rikiuotėje tvirtai pirmauja "Sūduva", sukaupusi 36 taškus, antras – Vilniaus "Žalgiris" – 31 taškas, treti – Vilniaus "Riteriai" – 25 taškai.

GALERIJA

  • R. Žutautas
  • Allanas iš Velso
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS