Su „UEFA Grow“ atstovais aptarti LFF vystymosi planai | Diena.lt

SU „UEFA GROW“ ATSTOVAIS APTARTI LFF VYSTYMOSI PLANAI

  • 1

Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) antrą kartą šiais metais lankėsi „UEFA Grow“ atstovai.

Jie su LFF vadovais ir administracijos darbuotojais diskutavo apie Lietuvos bei Europos futbolo asociacijų judėjimą į priekį konkrečiose srityse bei nusibrėžė tolimesnius bendradarbiavimo planus.

„UEFA Grow“ - viena iš UEFA verslo plėtros rėmimo programų, kuri bendradarbiauja su futbolo asociacijomis visoje Europoje. „UEFA Grow“ siūlo individualias konsultavimo paslaugas asociacijoms tose srityse, kurios yra svarbiausios futbolo organizacijose: nuo geresnio įvaizdžio formavimo iki didėjančių pajamų ir vis daugiau žaidžiančių žmonių įtraukimo.

„Šįkart „UEFA Grow“ atstovams pristatėme savo veiklą iki 2020 metų ir pakalbėjome apie naują strategiją, kurios pagalba judėtume į priekį iki 2024 metų, - sakė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius. - Turėjome itin naudingą diskusiją, kur pasakojome apie savo darbus masinio futbolo, jaunimo ugdymo, „Anderlecht“ programos, dalyvių registravimo „Comet“ sistemos, licencijavimo, aikščių revonacijos, rinkodaros ir komunikacijos, LFF prekės ženklo žinomumo srityse. Po kiekvienos temos pristatymo savo mintimis pasidalindavo UEFA specialistai ir taip visi kartu diskutavome, kur ir kaip šioje srityse visiems kartu judėti į priekį“.

„UEFA Grow“ atstovai liko itin patenkinti LFF veiklos pristatymu ir teigė, kad turint aiškias kryptis bus daugiau lengviau judėti į priekį.

„Labai džiaugiuosi, kad taip produktyviai praleidome laiką, ši Lietuvos futbolo federacijos paruošta ataskaita apie nuveiktus darbus, didžiausius iššūkius ir problemas bei ateities tikslus, buvo viena geriausių kokią man teko matyti dirbant su futbolo federacijomis, - kalbėjo „UEFA Grow“ projekto atstovas Jonathanas Hallas. - Dabar tiek mes, tiek LFF turi padaryti nemažai „namų darbų“, išsigryninti tikslus ir kryptingai dirbti jų siekiant“.

Apie konkrečių tikslų išsikėlimo svarbą, laikotarpyje iki 2024 metų, kalbėjo ir LFF generalinis sekretorius.

„Dabar mes patys turime sau nusistatyti viziją, misiją ir vertybes, - teigė E. Stankevičius. - Vizija - tai kur norime būti strategijos pabaigoje, misija - tai mūsų veiklos apibūdinimas ir priežastis dėl kurių turime būti, o vertybės - kaip parodyti savo tikslus ir LFF veidą likusiai futbolo bendruomenei Lietuvoje. Turime susidėlioti ir tokius dalykus, kas šiuo metu yra visiškas prioritetas, ką svarbu padaryti ir kas pageidautina“.

Lietuvos futbolo federacijoms atstovams gerąją savo valstybės praktiką pristatė ir Šiaurės Airijos futbolo federacija.

„Mes esame dar mažesnė šalis už jus ir turėjome nemažų sunkumų, tačiau tikėdami savo strategija ėmėme judėti į priekį, - sakė Šiaurės Airijos futbolo federacijos vadovas Patrickas Nelsonas. - Turėjome daug problemų su žaidėjais, kurie nenorėdavo žaisti mūsų lygoje ir keliaudavo į Škotiją arba Angliją, turėjome problemų su vaikų sudominimu futbolu, su nacionaline rinktine. Tačiau žingsnis po žingsnio ėjome į priekį, pritraukėme jaunuolius, pasistatėme stadioną, mūsų rinktinė pateko į lemiamas futbolo kovas ir viskas įsisuko. Jūs padarėte jau daug darbo, reikia ir toliau kantriai dirbti, laikytis išsikeltų tikslų ir judėti į priekį“.

„UEFA Grow“ sistemos tikslas - sistemingai ir strategiškai auginti Europos futbolą. UEFA siekia, kad futbolo federacijos maksimaliai išnaudotų savo potencialą ne tik aikštėje, tačiau ir už jos ribų. Šiuo metu UEFA vienija 55 Europos šalių futbolo asociacijas.

GALERIJA

  • Su „UEFA Grow“ atstovais aptarti LFF vystymosi planai
  • Su „UEFA Grow“ atstovais aptarti LFF vystymosi planai
  • Su „UEFA Grow“ atstovais aptarti LFF vystymosi planai
LFF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Jau ir tie prabilo apie "vizija, misija ir vertybes". Toliau pažengusios firmelės apie tokias kvailystes pezėjo dar 2010-2011 m. Viešpatie brangus, jūs nors vieną normaleslį žaidėją išugdykit per 20 metų, "vizionieriai"...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS