„Sūduvos“ nesėkmė europinio sezono neužbaigė | Diena.lt

„SŪDUVOS“ NESĖKMĖ EUROPINIO SEZONO NEUŽBAIGĖ

„Plaukėme su tuo bagažu, kurį turėjome po karantino“, - pripažino Saulius Širmelis. Jo vadovaujami Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai triuškinamai 0:3 pralaimėjo Čempionų lygos antrojo atrankos etapo rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“ ir su varžybomis atsisveikino.

Nuo pat mačo Marijampolėje pradžios šeimininkai buvo itin atsargūs, vengė drąsiau atakuoti, o visas pajėgas sutelkė į gynybą. Svečiai netruko tuo pasinaudoti taktiką ir atidavė iniciatyvą varžovams. Tai lėmė, kad beveik visą kėlinį kamuolį kontroliavo svečiai. 30 min. Izraelio čempionams pavyko atidaryti įvarčių sąskaitą - taikliu smūgiu pasižymėjo Avi Rikanas.

„Iki pertraukos mums visiškai nesisekė pradėti atakų. Buvo nemažai situacijų, kai gynėjams tereikėjo pasinaudoti jiems varžovų atiduotu kamuoliu, retomis dovanėlėmis, kai varžovai klydo. Gal išgąstis, gal dar kas, sunku pasakyti, bet tai virsdavo tiesiog kamuolio mušimu į priekį“, - teigė S.Širmelis.

Iš karto po pertraukos „Sūduva“ galėjo atsigriebti – Andro Švrljugos baudos smūgis iš maždaug 20 metrų, prašvilpė pro šalį. 65 min. po „Maccabi“ atakos kairiuoju kraštu buvo atliktas smūgis galva, o „Sūduvą“ nuo antrojo įvarčio išgelbėjo vartininkas Ivanas Kardumas. Netrukus iš toli labai pavojingai vėl smūgiavo A. Rikanas, bet smūgis buvo kiek netikslus. Savo varžovai pasiekė 73 min., kai vienas prieš I. Kardumą išvestas Nickas Blackmanas nepaliko vilčių I. Kardumui. Taškas rungtynėse buvo padėtas jau per teisėjo pridėtą laiką, kai Ofiras Davidzada galingu smūgiu pelnė trečią įvartį.

„Varžovas buvo ženkliai pajėgesnis. Mes kartais ir Lietuvoje atvirą futbolą nelabai sėkmingai žaidžiame, o čia už kiekvieną menkiausią klaidą gali nubausti. Pirmi du įvarčiai ir buvo dvi pirmosios geros varžovų progos įmušti“, - sakė treneris.

Po šių rungtynių „Maccabi“ pateko į Čempionų lygos atrankos 3-ąjį etapą, o „Sūduva“ tęs kovą analogiškame Europos lygos etape. Šio etapo burtai bus traukiami rugsėjo 1 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tautietis

stuobriu kamanda ir dar variagu !

Užpelkis

Tik per vienus metus iš Sūduvos neliko nieko. Išėjo, pavaikščiojo po aikštę, gavo tris įvarčius ir grįžo į rūbinę. Už ką jie atlyginimus gauna ? Klaiku buvo žiūrėti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS