„Sūduvos“ treneris V. Čeburinas: „Bangos“ komanda nepasimestų A lygoje | Diena.lt

„SŪDUVOS“ TRENERIS V. ČEBURINAS: „BANGOS“ KOMANDA NEPASIMESTŲ A LYGOJE

Du Lietuvos futbolo A lygos čempionės titulus turinti Marijampolės „Sūduva“ turi puikią galimybę papildyti savo trofėjų kolekciją. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finale jos laukia komanda iš antrojo šalies diviziono – Gargždų „Banga“. Visgi prieš artėjančią akistatą „Sūduvos“ treneris ir kapitonas teigė, kad nuvertinti varžovą būtų klaidinga.

„Sūduva“ pastaraisiais metais dominuoja A lygoje ir turi geras pozicijas šį sezoną apginti čempionės vardus, tačiau iki šiol to nebuvo galima pasakyti apie taurės varžybas. Jose Marijampolės klubas paskutinį kartą laimėjo prieš dešimtmetį.

Nuo 2012 metų turnyre dominavo Vilniaus „Žalgiris“. Per tą laikotarpį būtent sostinės ekipa net penkis kartus (2012, 2015, 2016, 2017, 2018 m.) užkirto kelią „Sūduvai“ nepaisant to, kad didžioji dalis lemiamų akistatų vyko Marijampolėje.

„Norėjome pagaliau peržengti tą barjerą. Tai tapo savotišku principu. Norėtųsi susitikti su „Žalgiriu“ finale, bet taurės varžybos tuo ir ypatingos, kad varžovas gali būti vis kitoks“, - kalbėjo „Sūduvos“ kapitonas Algis Jankauskas.

Algis Jankauskas. D. Labučio, Eltos nuotr.

Šiemet pusfinalyje „Sūduva“ pagaliau įveikė savo pagrindinius priešininkus.

„Vis būdavome arti to finalo, bet iškrisdavome. Paskutiniais metais „Žalgiris“ pastojo mums kelią ketvirtfinalio, pusfinalio ir finalo stadijose. Šįkart buvome labiau „įsikrovę“ ir fiziškai pajėgesni, todėl pavyko per papildomą rungtynių laiką iškovoti pergalę“, - pergalės priežastis įvardino Marijampolės ekipos strategas Vladimiras Čeburinas.

„Sūduvai“ vienintelis žingsnis - dvikova su viena iš antrojo šalies diviziono lyderių Gargždų „Banga“. Lietuvos čempionų atstovai ne kartą kartojo, kad nenuvertina oponento.

„Rungtynės taurės turnyre skiriasi nuo čempionato. Čia būna staigmenų, nes vienerioms rungtynėms gali pasiruošti maksimaliai ir tą parodo „Bangos“ pergalė prieš du A lygos klubus. Tai labai iškalbingas faktas. „Banga“ atliko didelį šuolį, todėl apie varžovų neįvertinimą negali būti jokios kalbos. Tai gera komanda, kuri nepasimestų žaisdama A lygoje, – oponentą vertino V. Čeburinas. - Tai komanda, kuri pasižymi gera drausme, kompaktišku judėjimu, greitu perėjimu į atakas. Šie aspektai padėjo „Bangai“ patekti į finalą“.

„Sūduvos“ kapitonas Algis Jankauskas apie finalo akistatą su „Banga“ gali pasakyti iš savo patirties, nes 2014 metais prieš ją žaidė atstovaudamas „Žalgiriui“ taip pat Utenoje vykusiame finale.

„Buvome favoritai, bet rungtynės nebuvo itin lengvos, laimėjome 2:1. Tais metais „Banga“ žaidė A lygoje, todėl nebuvo didelė staigmena sutikti ją finale. Šį kartą staigmena didesnė, nes ji yra I lygoje, – teigė A. Jankauskas. - Bet dėl to nenuvertiname varžovų. Tai komanda, kuri turi žaidėjų su A lygos patirtimi, o ta staigmena neatsirado iš vienerių rungtynių. „Banga“ turėjo laimėti penkerias rungtynes kad patektų į finalą ir įrodė, kad yra jo verta. Į finalą bet kas nepatenka“.

Paskutinis „Sūduvos“ finalas 2016 metų rudenį baigėsi nesėkme. Negana to, rungtynių pabaigoje A. Jankauskas su dviem komandos draugais gavo raudonas korteles.

„Tos emocijos rodo, kad komanda norėjo žūtbūt laimėti. Tai buvo pirmi metai, kai atėjau į „Sūduvą“, dvikovos su „Žalgiriu“ buvo tikrai principinės. Norėjosi laimėti, bet nepavyko. Turime šansą šį kartą pasitaisyti. Esame du kartus iškovoję čempionų vardus, supertaurę, dabar mums trūksta tik taurės“, – teigė „Sūduvos“ kapitonas.

Dėl atidėtų rungtynių „Sūduvos“ grafikas pastaruoju metu įtemptas, komanda žaidžia kas kelias dienas, ir toks veikiausiai bus iki sezono pabaigos. Šioje situacijoje patyręs gynėjas įžvelgė ir pliusų: „Mano, kaip žaidėjo nuomonė, kad kas tris keturias dienas žaisti dar geriau nei laukti rungtynių savaitę. Po paskutinės dvikovos A lygoje mums buvo keturios dienos pasiruošti ir manau, kad tai pakankamas laiko tarpas atsistatymui“.

„Sūduvos“ ir „Bangos“ dvikova LFF taurės finale vyks sekmadienį 16 val. Utenos miesto stadione.

GALERIJA

  • „Sūduvos“ treneris V. Čeburinas: „Bangos“ komanda nepasimestų A lygoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS