Sustabdyta P. Malžinsko narystė LFF Vykdomajame komitete | Diena.lt

SUSTABDYTA P. MALŽINSKO NARYSTĖ LFF VYKDOMAJAME KOMITETE

  • 1

Lietuvos futbolo federacijos Vykdomasis komitetas (LFF VK) liepos 8 d. (pirmadienį) vykusio posėdžio metu nusprendė  laikinai sustabdyti LFF VK nario ir Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) prezidento P. Malžinsko narystę LFF VK iki kitos LFF Konferencijos. Šis sustabdymas įsigalioja nedelsiant.

LFF VK, atsižvelgiant į tai, kad LFF VK 2018 m. gruodžio mėn. LFF VK narys P. Malžinskas socialinio tinklo facebook savo paskyroje buvo paskelbęs LFF dalykinę reputaciją žeminančią informaciją, kuri paskelbta neetiškai išreiškiant nuomonę, jog LFF savo veikloje nesilaiko skaidrumo, viešumo ir atvirumo principų, nors joks sprendimas dėl LFF viešosios komunikacijos principų nebuvo priimtas, o LFF VK 2018-12-10 posėdyje VK nariai pasidalino tik nuomonėmis kaip LFF ateityje turėtų teikti informaciją apie savo veiklą visuomenei, jau svarstė P. Malžinsko veiklą socialinio tinklo facebook asmeninėje paskyroje skelbiant įvairaus pobūdžio informaciją apie LFF veiklą.

Vadovaujantis LFF Įstatų 36 str. 2 d., 3 d. bei 37 str. 1 d. LFF VK 2018 m. gruodžio mėn. posėdyje yra nusprendęs įspėti LFF VK narį P. Malžinską nurodant, kad jis savo viešais pareiškimais žemina LFF dalykinę reputaciją, todėl jam gali būti pritaikyta LFF įstatų 36 straipsnyje numatyta sankcija, t.y. jis gali būti pašalintas iš LFF VK arba gali būti laikinai sustabdyta jo narystė LFF VK dėl jo negarbingo elgesio menkinant LFF dalykinę reputaciją, skleidžiant apie LFF veiklą informaciją, kurios jis nėra įgaliotas skelbti (vadovaujantis LFF įstatų 36 straipsnio 2 dalies d) punktu, 3 dalies a) punktu).

Nepaisant pareikšto įspėjimo, LFF VK narys P. Malžinskas socialinio tinklo facebook savo paskyroje 2019-06-20 vėl paskelbė informaciją apie LFF veiklą, t.y. apie sudarytą sutartį su Vilniaus miesto savivaldybe ir jos vykdymo aplinkybes, LFF sudarytų su trečiaisiais asmenimis sutarčių duomenis, kurie sutarčių šalių susitarimu yra nevieši. LFF valdymo organų nariams atskleidžiant tokią informaciją viešai LFF yra laikoma pažeidusi savo sutartinius įsipareigojimus. LFF prisiimtų sutartinių įsipareigojimų pažeidimas yra LFF dalykinės reputacijos žeminimas, pasitikėjimo LFF kaip verslo ar bendradarbiavimo partneriu mažinimas.

Tokiu būdu P. Malžinskas neturėdamas LFF VK suteiktos teisės ar įgaliojimo tokią informaciją apie LFF veiklą platinti viešoje erdvėje, nors ankščiau buvo informuotas ir įspėtas dėl jo kaip LFF VK nario netinkamo elgesio be LFF VK sutikimo platinant neviešą informaciją apie LFF veiklą, antrą kartą pažeidė LFF įstatų 36 straipsnio 1 dalies b), 2 dalies a), d), e) punktus.

LFF VK vadovaujantis LFF įstatų 36 straipsnio 3 dalies a) punktu nusprendžia iki kitos LFF Konferencijos laikinai sustabdyti LFF VK nario P. Malžinsko narystę LFF VK. Šis sustabdymas įsigalioja nedelsiant.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kostia

Na, čia lietuviškas futbolas ir niekam nevalia žinoti, kas ten darosi. Todėl ir futbolo lygis džiunglių lygio...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS