Svečiams iš A lygos – pasistiprinusių kauniečių iššūkis | Diena.lt

SVEČIAMS IŠ A LYGOS – PASISTIPRINUSIŲ KAUNIEČIŲ IŠŠŪKIS

 

„Laukia sunkios rungtynės, nesvarbu, kad mes žaidžiame A lygoje, o varžovai – laipteliu žemiau. Jie – vieni pirmosios lygos lyderių ir yra realūs kandidatai kitąmet pakilti į aukščiausią divizioną“, - sakė Joao Martinsas. „Panevėžio“ ekipos treneris prieš šio vakaro akistatą negailėjo komplimentų varžovams iš Kauno.

 

 Skirtingų lygų komandos susidurs akis į akį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) „Hegelmann“ taurės turnyro ketvirtfinalyje. Panevėžiečiai egzaminuos „Hegelmann Litauen“ ekipą, rungtyniaujančią pirmojoje lygoje. Kauniečiai savo divizione žengia tarp lyderių. Per 10 turų jie surinko 21 tašką ir rikiuojasi ketvirtojoje pozicijoje. Juos lenkia tik „Jonava“ (22 taškai), Vilniaus „Vytis“ (23) ir Telšių „Džiugas“ (24 taškai).

Panevėžiečiai, tragiškai pradėję A lygos sezoną, atėjus naujajam treneriui ėmė rinkti taškus ir išsikapstė iš turnyro lentelės dugno. Tiesa, jie tik tašku lenkia autsaiderius Vilniaus „Riterius“. Tad kova su kauniečiais žada būti intriguojanti, juolab, kad panevėžiečiai žais išvykoje – NFA stadione.

Prieš pat rungtynes „Hegelmann Litauen“ klubas sulaukė pastiprinimo. Kauniečių gretas papildė vienas iš „Vilniaus Vyčio“ lyderių – 25 metų atakuojantis saugas iš Ganos Alexas Kyeremehas.

Legionierius iš Afrikos buvo vienas iš kertinių žaidėjų sostinės klubo nepralaimėtų rungtynių serijoje ir iš viso Vilniaus klube nuo 2019 liepos mėnesio sužaidė 22 rungtynes per kurias pelnė 11 įvarčių. Savo žaidėjo karjerą A. Kyeremehas pradėjo garsioje FC „Barcelona“ klubo futbolo akademijoje. Vėliau futbolininko kelias pasuko į „Albacete“ jaunimo komandą, kur jis futbolo paslapčių mokėsi nuo 2014 metų iki 2017-ųjų. 2017-2019 metų sezone Alexas atstovavo FC „Gava“ ekipą.

Kitame ketvirtfinalio mače antradienį viena pirmosios lygos favoričių Alytaus „Dainava“ savo aikštėje priims Vilniaus „Riterius“.


 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Messi

Žaidė Barcelonoje, o dabar - Hegelmane. Į Barceloną tokius furomis iš Afrikos veža, ir traukiniais paskirsto po Rytų Europą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS