Šveicarai nepaliko jokių vilčių titulą gynusiems italams | Diena.lt

ŠVEICARAI NEPALIKO JOKIŲ VILČIŲ TITULĄ GYNUSIEMS ITALAMS

  • 1

Šeštadienį Europos futbolo čempionate sužaistas pirmasis atkrintamųjų mačas tarp Italijos ir Šveicarijos.

Titulą ginantys italai į rungtynes ėjo su nežymiu favorito statusų, mat prieš trejus metus jie iškovojo aukso medalius.

Vis dėlto ši etiketė visai netiko italams – nuo pat rungtynių pradžios Luciano Spalletti auklėtiniai atidavė rungtynių kontrolę šveicarams ir ši taktika visai nepasiteisino. Šveicarai spaudė Italiją, o šie atsakyti kontratakomis negalėjo.

Galiausiai šveicarai pasiekė savo – po Rubeno Vargo perdavimo į baudos aikštelę Remo Freuleris pasimetė kamuolį ir stipriai smūgiavo į vartus. Italų vartininkas Gianluigi Donnarumma dar bandė gelbėti savo komandą, tačiau jo lietimas koja nuo įvarčio neišgelbėjo.

Po šio įvarčio šveicarai trumpam atsitraukė ir leido italams perimti iniciatyvą. Vis dėlto šie nieko rimto nesugebėjo susikurti ir pasibaigus pirmajam kėliniui rezultatas liko nepakitęs.

Antrasis kėlinys prasidėjo su trenksmu – šveicarai per kiek daugiau nei pusę minutės sugebėjo padvigubinti rezultatą. Puikų smūgį į dešinį viršutinį vartų kampą atliko R. Vargas, čia niekuo negalėjo padėti G. Donnarumma, nors ir bandė siekti kamuolio savo ilgomis rankomis.

Šveicarai ir vėl atsitraukė ir atidavė kamuolį italams, bet jie ir vėl nieko kurti nesugebėjo. Tiesa, šveicarai vos neįsimušė patys sau – po italo desperatiško bandymo perduoti kamuolį į šveicarų baudos aikštelę, šių gynėjas Fabianas Scharas galva bandė išmušti kamuolį už galinės linijos, bet šis vos neįkrito į vartus. Šveicariją šioje situacijoje išgelbėjo virpstas.

Laikas bėgo, bet italai kažko labai pavojingo nesukūrė. Keli smūgiai buvo atlikti, bet nebuvo pataikyta net į vartų plotą.

Po šios pergalės Šveicarija dabar lauks Anglijos ir Slovakijos poros nugalėtojo.

Šveicarija 2-0 Italija.

37' [1-0] R. Freuleris.

46' [2-0] R. Vargas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senelis

Tos eisenos senoviškos, ultros ateina i valdžią

SUSIJUSIOS NAUJIENOS