Teismas: už milijono eurų užstatą bus paleistas D. Alvesas, nuteistas kalėti už išžaginimą | Diena.lt

TEISMAS: UŽ MILIJONO EURŲ UŽSTATĄ BUS PALEISTAS D. ALVESAS, NUTEISTAS KALĖTI UŽ IŠŽAGINIMĄ

  • 0

Buvęs Brazilijos rinktinės futbolininkas Dani Alvesas (Danis Alvesas) bus paleistas iš kalėjimo už 1 mln. eurų užstatą, kol bus nagrinėjamas apeliacinis skundas, kurį jo advokatai pateikė po to, kai jis buvo pripažintas kaltu dėl išžaginimo, trečiadienį pranešė Barselonos teismas.

Sprendimas priimtas praėjus dienai po to, kai jo advokatas paprašė paleisti 40-metį sportininką, motyvuodamas tuo, kad jis jau atliko ketvirtadalį puspenktų metų laisvės atėmimo bausmės, įskaičius laiką, praleistą kardomajame kalinime nuo 2023-iųjų sausio.

Teismas laikinai jį paleido už 1 mln. eurų užstatą, taip pat pareikalavo, kad jis atiduotų Ispanijos ir Brazilijos pasus, liktų Ispanijoje ir kas savaitę atvyktų į teismą.

Prokurorai prieštaravo jo prašymui, teigdami, kad jis gali pabėgti.

Vienas tituluočiausių pasaulio futbolininkų, žaidęs, be kita ko, „Barcelona“ ir „Paris Saint-Germain“ klubuose, laisvės atėmimo bausme buvo nuteistas vasario 22 dieną. Jis pripažintas kaltu dėl jaunos moters išžaginimo viename Barselonos naktiniame klube 2022 metų gruodį.

Jo advokatai greitai apskundė nuosprendį.

Auka, kuri davė parodymus už širmos, kad būtų apsaugota jos tapatybė, teigė, kad D. Alvesas privertė ją mylėtis privačiame naktinio klubo tualete, nors ji maldavo ją paleisti, ir sukėlė jai „kančią ir siaubą“, teigė prokurorai.

D. Alveso advokatai teigė, kad nukentėjusioji, šokdama naktiniame klube, buvo prilipusi prie žaidėjo, ir teigė, kad tarp jų tvyrojo seksualinė įtampa.

Tačiau 61 puslapio sprendime teismas teigė, kad tai nereiškia, jog „ji sutiko su viskuo, kas galėjo įvykti vėliau“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS