Tėtės Carlo kariauna | Diena.lt

TĖTĖS CARLO KARIAUNA

Pepas Guardiola sugrįžo ant „Santiago Bernabeu“ stadiono atsarginių suolo ir ironiškai šypsodamasis pakraipė galvą. Vienas geriausių pasaulio futbolo trenerių taip ir nesuprato, kokiu būdu jo auklėtiniai antrus metus iš eilės paleido istorinę galimybę virš galvų iškelti Čempionų lygos taurę.

„Manchester City“ ir Madrido „Real“ futbolininkai Čempionų lygos pusfinalyje sukūrė spektaklį, vertą finalo vardo. Dramos atomazga privertė P.Guardiolą po mačo prisėsti ant suolo ir, nedideliame ekrane stebint nugalėtojų trenerio Carlo Ancelotti spaudos konferenciją, mintyse kartoti – ten turėjau būti aš. Katalono diriguojama Mančesterio komanda, nors niekada nėra laimėjusi svarbiausio Europos trofėjaus, būtų antrus metus iš eilės pasiekusi finalą, jei ne vienas jaunas brazilų futbolo perlas. 21-ų Rodrygo vieną po kito įmušė du įvarčius ir perkėlė mūšį į pratęsimą, kuriame savo lemiamą žodį tarė „Real“ lyderis Karimas Benzema. Krašto saugas Rodrygo šių metų pradžioje rinkoje buvo vertinamas milžinų masteliais kuklia 40 mln. eurų suma. Vienas mačas, tiksliau, žaidimo pusvalandis, jo vertę pakėlė gal dvigubai. Kas žino, kiek pakels dar – juk priešakyje laukia finalas su futbolo genijaus Jurgeno Kloppo muštruojamu „Liverpool“.

Krašto saugas Rodrygo šių metų pradžioje rinkoje buvo vertinamas milžinų masteliais kuklia 40 mln. eurų suma. Vienas mačas, tiksliau, žaidimo pusvalandis, jo vertę pakėlė gal dvigubai.

Istoriškai „Real“ yra absoliutus Čempionų lygos monstras, turnyrą laimėjęs net trylika kartų. Pastarąjį sykį – prieš ketverius metus. Tarp artimiausių konkurentų yra ir „Liverpool“, triumfavęs šešis kartus. Vis dėlto vertinant dabartinį jėgų santykį, akivaizdžiais finalo favoritais turėtų būti laikomi anglai. Bėda tik ta, kad jiems visą šį mėnesį teks tęsti kovą net trimis frontais – J.Kloppo auklėtinių laukia dramatiškos lenktynės su tuo pačiu „City“ dėl Anglijos čempionų titulų ir prestižinės FA taurės finalas su Londono „Chelsea“. O „La Liga“ auksą seniai užsitikrinęs „Real“ gali ramiai ir kryptingai rengtis svarbiausiam sezono mūšiui. Tokiame kontekste tėtės Karlo kariauna atrodo kur kas arčiau dar vieno istorinio triumfo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

velniop Pepą

velniop Guardiolą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS