Tik rungtynių pabaigoje atsibudę anglai keliauja į ketvirtfinalį | Diena.lt

TIK RUNGTYNIŲ PABAIGOJE ATSIBUDĘ ANGLAI KELIAUJA Į KETVIRTFINALĮ

  • 0

Europos futbolo čempionato aštuntfinalyje anglams teko Slovakijos išbandymas.

Visų rungtynių metu anglai ir vėl atrodė slogiai – treneris Garethas Southgate'as, atrodo, nerado vaistų nuo prasto žaidimo. Jų varžovai slovakai per visas rungtynes turėję vieną smūgį į vartų plotą pasinaudojo ta galimybe ir įmušė įvartį. Jo autorius – puolėjas Ivanas Schranzas.

Anglijos „liūtai“ atsibudo tik likus 10 minučių iki rungtynių pabaigos. Pradžioje savo progą iššvaistė komandos kapitonas Harry Kane'as, smūgiavęs galva, bet nepataikęs į vartus.

Antrąją progą turėjo saugas Declanas Rice'as, tačiau nors jo galingas smūgis buvo šiek tiek tikslesnis, kamuolys visgi atsitrenkė į virpstą.

Viso turnyro metu kankinęsi anglai pratęsė savo kelionę Vokietijoje vykstančiame Europos futbolo čempionate tik 5-ąją rungtynių teisėjo pridėtą minutę. Po eilinio desperatiško bandymo pakelti kamuolį į baudos aikštelę anglų jaunasis talentas Jude'as Bellinghamas smūgiu per save išlygino rezultatą ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Vos tik prasidėjusiame pratęsime anglai iškart gavo progą kelti baudos smūgį iš dešiniojo krašto. Pirmąjį anglų bandymą atmušė slovakų gynėjai, tačiau iškart po to Ivanas Toney pamušė kamuolį galva, o laiku ir vietoje atsidūręs H. Kane'as galva smūgiavo į varžovų vartus ir išvedė savo komandą į priekį.

Galiausiai pasiekę savo anglai atsitraukė ir ėmė atsimušinėti. Tai suteikė puikią progą, kurią pirmojo pratęsimo gale susikūrė slovakų gynėjas Peteris Pekarikas, tačiau iš labai arti smūgiuotas kamuolys pakilo į orą ir praskriejo šalia skersinio. Antrajame pratęsime anglai atrėmė kelis slovakų bandymus ir galiausiai šventė pergalę.

Per plauką nuo ketvirtfinalio buvę slovakai keliauja namo, na o Anglija ketvirtfinalyje susitiks su Šveicarija.


Anglija 2 - 1 Slovakija

25' [0-1] Ivanas Schranzas

90'+5 [1-1] Jude'as Bellinghamas

91' [2-1] Harry Kane'as

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS