„Trakų“ futbolininkai Europos lygoje turi ambicingų planų | Diena.lt

"TRAKŲ" FUTBOLININKAI EUROPOS LYGOJE TURI AMBICINGŲ PLANŲ

  • 0

Tik šeštadienį į Lietuvą sugrįžę „Trakų“ futbolininkai ir toliau gyvena „ant lagaminų“. Jau antradienį komanda išvyksta į Kiprą, kur ketvirtadienį žais UEFA Europos lygos antrojo atrankos etapo pirmąsias rungtynes su dvejus metus iš eilės UEFA Europos lygos grupių turnyre žaidusiu Limasolio „Apollon“ klubu.

Šiemet dešimtmetį švenčiantis „Trakų“ klubas yra vienintelis Lietuvos klubas, sugebėjęs pereiti Europos lygos pirmojo atrankos etapo slenkstį bei neketinantis sustoti. Dabar riterių tikslas – tapti trečiąja per dešimtmetį Lietuvos komanda, sugebėjusia UEFA Europos lygoje nugalėti du varžovus. 2009 metais tai padarė Vilniaus „Vėtra“, o 2013 – aisiais – Vilniaus „Žalgiris“.

„Esame jaunas klubas, todėl mums tokia patirtis yra neįkanojama. Mes tikrai labai džiaugiamės pasiektu įspūdingu rezultatu prieš HB „Torshavn“. Daug kas sako, kas tos Farerų salos? Bet jie turbūt gyvena senais prisiminimais. Farerų salų rinktinė pasauliniame reitinge Lietuvą lenkia jau 36 pozicijomis, o prieš „Trakus“ žaidė trys Farerų nacionalinės rinktinės žaidėjai“, - komandos pergalės nenuvertino „Trakų“ futbolo sporto direktorius Virmantas Lemežis.

Būsimasis „Trakų“ varžovas praėjusiais metais Kipre liko trečias, vos trimis taškais atsilikęs nuo šalies čempiono Nikosijos „Apoel“ klubo. Klube dominuoja brazilai, kurių klube yra net penki.

„Objektyviai kalbant, „Apollon“ klubas yra žymiai stipresnis už HB „Torshavn“. Tad jei pavyks mums jį nugalėti, džiaugsmo bus nepalyginamai daugiau“, - dėstė tris įvarčius pirmajame etape pelnęs puolėjas Davidas Aršakianas, kuris šį sezoną puolimo grandyje geriausiai kalbą rasdavo su sunkią kojos traumą patyrusiu Luku Kochanausku.

„Šį sezoną žaidžiau ne tik su Luku. Kartais su kažkuo kitu, kartais vienas, tad nemanau, kad dėl pasikeitimų man asmeniškai kils problemų. Neturiu pasirinkimo. Tiesiog privalau prisitaikyti“, - dėstė trečias pagal rezultatyvumą UEFA Europos lygos pirmojo etapo žaidėjas.

Apie kovingas nuotaikas komandoje užsiminė ir puikiai žaidimui su HB dirigavęs bei du įvarčius pelnęs Aleksandras Byčenokas.

„Visi esame užsivedę, todėl su nekantrumu laukiame antros išvykos. Mėgaujamės tuo ką darome ir žinome, kad Europoje dar mūsų laukia nebaigtas darbas“, - pasakojo legionierius iš Baltarusijos.

Į Kiprą dėl traumų nevyks ta pati trijulė, kuri nežaidė ir Farerų salose: L.Kochanauskas, Edvardas Gaurilovas bei Artiomas Gurenko.

Atsakomąsias rungtynes kitą ketvirtadienį 20.00 valandą komandos žais Vilniuje. Į jas planuoja atvykti per 200 „Apollon“ gerbėjų. Šį susitikimą tiesiogiai transliuos SPORT1 televizija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS