UEFA paskelbus apie rusų jaunimo grįžimą į varžybas, Ukraina sako boikotuosianti turnyrus | Diena.lt

UEFA PASKELBUS APIE RUSŲ JAUNIMO GRĮŽIMĄ Į VARŽYBAS, UKRAINA SAKO BOIKOTUOSIANTI TURNYRUS

UEFA paskelbus apie rusų jaunimo grąžinimą į varžybas nepaisant tebesitęsiančio karo, Ukraina sako boikotuosianti turnyrus su Rusijos atstovais.

Europos futbolo asociacijų sąjunga antradienį paskelbė nusprendusi šį sezoną bandyti sugrąžinti į turnyrus Rusijos jaunimo iki 17 metų rinktines.

Taip sušvelninamas visuotinis draudimas Rusijos nacionalinėms komandoms ir klubams žaisti tarptautinėse varžybose, įvestas praėjus kelioms dienoms po Maskvos invazijos į Ukrainą, pradėtos 2022 metų vasarį.

UEFA teigė, kad „supranta, jog vaikai neturėtų būti baudžiami už veiksmus, už kuriuos atsakingi tik suaugusieji, ir yra tvirtai įsitikinusi, kad futbolas niekada neturėtų atsisakyti taikos ir vilties žinučių“.

Tuo metu Ukrainos futbolo asociacija vėlų antradienį paskelbtame pareiškime pasmerkė šį sprendimą ir paragino jį persvarstyti.

Ukraina boikotuos turnyrus, kuriuose dalyvaus Rusijos jaunimo komandos, sakoma jame.

Ukrainos futbolo asociacija taip pat paragino kitas UEFA nares prisijungti prie boikoto.

„UAF patvirtina, kad nedalyvaus jokiose varžybose, kuriose dalyvaus Rusijos komandos, ir ragina kitas UEFA nares boikotuoti rungtynes, kuriose dalyvaus komandos iš Rusijos“, – nurodoma pareiškime.

UEFA vykdomojo komiteto sprendimas buvo paskelbtas per moterų Tautų lygos rungtynes Armėnijoje – pirmąsias nuo plataus masto karo pradžios varžybas Europoje, kurioms teisėjavo arbitrai iš Rusijos.

UEFA nebuvo uždraudusi rusų teisėjams dalyvauti rungtynėse, tačiau nė vienas jų nebuvo pasirinktas. Visgi šį mėnesį Armėnijos ir Kazachstano moterų rinktinių rungtynėms teisėjauti pasirinkta Vera Opeikina ir trys asistentės. Armavyre vykusias varžybas rezultatu 2:1 laimėjo Kazachstano rinktinė.

UEFA neskyrė teisėjų iš Rusijos dėl ribojimų šios šalies piliečių kelionėms po Europą. Dėl galiojančių sankcijų jie susiduria su vizų išdavimo sunkumais ir turi ribotas skrydžių galimybes, todėl antradienį dar nebuvo aišku, kur galėtų žaisti Rusijos jaunimo komandos.

UEFA teigė, kad dabar bandys parengti taisykles, kaip įtraukti į turnyrus Rusijos jaunimo vaikinų ir merginų rinktines, nors varžybų burtai jau ištraukti.

„Ypač skaudu, kad dėl besitęsiančio konflikto iš nepilnamečių kartos atimta teisė rungtyniauti tarptautiniame futbole“, – pareiškė UEFA ir pridūrė, kad visos rungtynės, kuriose dalyvauja Rusijos komandos, „turi būti žaidžiamos be šalies vėliavos, himno, nacionalinės sportinės aprangos ir ne Rusijos teritorijoje“.

„Kartu vykdomasis komitetas dar kartą pasmerkė neteisėtą Rusijos karą ir patvirtino, kad visų kitų Rusijos komandų (klubų ir nacionalinių rinktinių) suspendavimas galios iki konflikto Ukrainoje pabaigos“, – teigė UEFA.

Praėjusiais metais UEFA taip pat nutraukė ilgametę Čempionų lygos rėmimo sutartį su Rusijos valstybine energetikos įmone „Gazprom“. Be to, 2022 metais Čempionų lygos finalas buvo perkeltas iš „Gazprom“ priklausančio stadiono Sankt Peterburge į Paryžių.

Gairės: karas Ukrainoje, UEFA, rusai jaunimo varžybose, Ukraina sako boikotuosianti turnyrus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS