Ukraina: FIFA ir UEFA turi pergalvoti dėl rusų dalyvavimo tarptautinėse varžybose | Diena.lt

UKRAINA: FIFA IR UEFA TURI PERGALVOTI DĖL RUSŲ DALYVAVIMO TARPTAUTINĖSE VARŽYBOSE

  • 0

Ukraina ketvirtadienį pareikalavo, kad tarptautinė futbolo federacija FIFA ir Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) peržiūrėtų savo sprendimus leisti Rusijos jaunimo komandoms dalyvauti tarptautinėse varžybose.

Trečiadienį FIFA, sekdama UEFA pavyzdžiu, atšaukė Rusijos jaunimo iki 17 metų futbolo rinktinių dalyvavimo tarptautiniuose turnyruose sustabdymą ir suteikė joms leidimą žaisti Pasaulio futbolo čempionate.

Praėjusią savaitę UEFA sugrąžino Rusijos jaunimo komandas į savo varžybas, tačiau dėl Ukrainoje vykstančio karo paliko galioti draudimą invaziją vykdančios šalies vyresnio amžiaus grupių komandoms.

Sprendimas priimtas su sąlyga, kad Rusijos komandos žais „Rusijos futbolo sąjungos“ pavadinimu, o šalies vėliava, himnas ir nacionalinė sportinė apranga taip pat negalės būti naudojami, teigė FIFA.

Ketvirtadienį Ukrainos jaunimo ir sporto ministerija pasmerkė FIFA ir UEFA sprendimus leisti Rusijos piliečiams dalyvauti tarptautinėse varžybose.

„Raginame FIFA ir UEFA pasipriešinti Rusijos federacijos smurtui ir agresijai, – sakoma Ukrainos sporto ministerijos pareiškime. – Reikalaujame peržiūrėti FIFA ir UEFA sprendimus kaip pažeidžiančius Ukrainos vaikų, iš kurių Rusija atėmė teisę saugiai treniruotis ir tiesiog gyventi savo tėvynėje be grėsmės būti pagrobtiems, išžagintiems ar nužudytiems, teises.“

„Okupacinis Rusijos režimas toliau žudo ir grobia Ukrainos vaikus, naikina civilinę infrastruktūrą, įskaitant stadionus ir sporto mokyklas, nepalikdamas Ukrainos vaikams galimybės sportuoti ar gyventi normalų gyvenimą, – rašoma jame. – Dėl to šimtai mūsų vaikų neteko gyvybių.“

„Tuo pat metu UEFA ir FIFA sugrąžina rusų vaikus į varžybas, ir jie dėl šių organizacijų kaltės bus įtikinti, kad jų šalis turi teisę žudyti kitus ir elgiasi teisingai“, – pridūrė ministerija.

2022-ųjų vasarį rusų pajėgoms įsiveržus į Ukrainą, Rusijai buvo uždrausta dalyvauti visuose tarptautiniuose futbolo turnyruose.

Gairės: FIFA, UEFA, Ukraina, Rusijos jaunimo komandos, pergalvoti dalyvavimą, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS