V. Urbonas: apie rinktinės sudėtį ir laukiančius iššūkius | Diena.lt

V. URBONAS: APIE RINKTINĖS SUDĖTĮ IR LAUKIANČIUS IŠŠŪKIUS

  • 0

Pirmadienį buvo pristatyta Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjų sudėtis, kuri ruošis 2020 m. Europos čempionato atrankos rungtynėms su Liuksemburgu ir Serbija, o treneris Valdas Urbonas pakomentavo savo pasirinkimus.

Tai bus antroji rinktinės stovykla su V. Urbonu. Kovo mėnesį nacionalinė komanda sužaidė pirmąsias rungtynes su Liuksemburgu ir pralaimėjo 1:2, o draugiškose rungtynėse su Azerbaidžanu turėjo tenkintis lygiosiomis 0:0.

Birželio 7 dieną rinktinė sieks pirmosios pergalės vadovaujant V. Urbonui, kai savų žiūrovų akivaizdoje priims liuksemburgiečius LFF stadione. Birželio 10 dieną Lietuvos komanda Belgrade susitiks su Serbijos rinktine.

Šiandien paskelbtoje rinktinės sudėtyje įvyko penki pasikeitimai. Apie juos ir laukiančius iššūkius – spaudos konferencijoje išsakytos V. Urbono mintys.

Apie žaidėjų pasirinkimą: „Yra trys vadinamieji žaidėjų aruodai – rungtyniaujantys užsienyje, A lygos futbolininkai ir U-21 rinktinės nariai. Po pirmų dviejų rungtynių  turėjome laiko išanalizuoti situaciją. Noriu būti nuoseklus rinkdamasis sudėtį ir sudėties pokyčiai yra minimalūs. Neturime didelio pasirinkimo, todėl kiekvieno futbolininko indėlis yra labai svarbus“.

Apie tikslus rungtynėse su Liuksemburgu: „Turbūt iki rungtynių dar ne vieną kartą reikės sakyti, jog namuose norime kovoti dėl pergalės. Aišku, kalbėti apie nugalėtojų mentalitetą komandoje yra sudėtinga, bet turime apie tai galvoti. Perėjimas nuo žodžių prie darbų gali užimti laiko, bet rungtynės su Liuksemburgu mums yra principinės ir labai svarbios. Pirmosiose rungtynėse žaidėme išvykoje, kur mūsų žaidimui įtakos kiek padarė susikaustymas ir laukimas. Manau, kad namuose turime būti drąsesni, agresyvesni. Vilniuje bus tokios rungtynės, kai negalime laukti dovanų, turime patys išsikovoti pergalę. Bus pokyčių sudėtyje ir stengsime pademonstruoti agresyvesnį futbolą“.

Apie Ernesto Šetkaus ir Emilijaus Zubo nebuvimą: „Didžiausi pasikeitimai įvyko vartininkų grandyje. Ernestas paprašė dėl asmeninių ir karjeros priežasčių praleisti stovyklą. Situacija nėra dėkinga, bet reikia atsižvelgti į tai, kiek žaidėjas davė rinktinei ir kiek dar duos. Dėl Emilijaus Zubo – buvau nuvykęs stebėti jo žaidimą Izraelio taurės finale ir tai man paliko gerą įspūdį. Tačiau po šių rungtynių jam atsinaujino kelio trauma, reikalinga menisko operacija ir reabilitacija užtruks iki pusantro mėnesio. Bet radome išeitį - pakvietėme Tomą Švedkauską, kuris gerai ir stabiliai rungtyniauja A lygoje“.

Apie pirmąjį pakvietimą Mariui Adamoniui: „Svarbu, kad jis turi kur žaisti ir žaidžia. Italijos trečia lyga yra pakankamai konkurencinga. Matau jį, kaip artimiausią mūsų vartininkų rezervą. Jis gali pakeisti pirmuosius mūsų vartininkus. Galvodami apie šiandieninį rezultatą, turime žiūrėti į ateitį“.

Apie į rinktinę sugrįžusius Karolį Laukžemį  ir Karolį Chveduką: „K. Laukžemis jau yra atsigavęs ir žaidžia Kroatijos lygoje. Puolėjų pozicijoje jaučiame trūkumą ir bus įdomu pasižiūrėti, ko jis yra vertas bei tikiuosi pagalbos. K. Chvedukas sugrįžta į rinktinę po ilgos pertraukos. Jis tikrai nemažai žaidžia Airijos čempionate. Ieškome žaidėjų su tokiomis kovingomis savybėmis, jog su atsidavimu ir noru padėtų siekti rezultato“.

Apie garbingą atstovavimą Lietuvos rinktinei: „Šiuo metu užsienio šalyse baigiasi nacionaliniai čempionatai, kaip ir žaidėjų kontraktai, prasideda atostogų laikotarpis. Todėl svarbu suvaldyti šią situaciją, norisi, jog žaidėjai atvyktų į rinktinę ne atostogauti, o nusiteikę rimtam darbui. Kiek teko kalbėti su futbolininkais, jie rimtai į tai žiūri ir nori savo, kaip žaidėjo, garbę apginti. Tai, ką mačiau Liuksemburge ir Azerbaidžane, man patiko ir turime toliau judėti ta kryptimi bei tikėtis teigiamo rezultato“.

Apie rinktinės kandidatų sportinę formą: „Džiugina jaunojo Pauliaus Golubicko žaidimas ir atliekamas vaidmuo Lietuvos čempionų – „Sūduvos“ klube. Aišku, rinktinės lyderiai nepasikeis – Arvydas Novikovas ir Fedoras Černychas yra tie, į kuriuos žiūri visi. Matau jų atliekamo vaidmens tęstinumo. Be abejo, turime galvos skausmą dėl vidurio gynėjų pozicijos. Linas Klimavičius daug ir gerai žaidžia Rumunijos čempionate. Mindaugas Palionis turi noro ir tikslų gerai pasirodyti. Edvinas Girdvainis pirmoje stovykloje nedalyvavo, bet dabar yra sveikas ir pilnas noro gerai pasirodyti. Paskutinės Vytauto Andriuškevičiaus rungtynės parodė, jog jis juda į priekį ir matau, kad „avansas“, kurį suteikėme prieš pirmąją stovyklą, suveikė. Iš jo tikiuosi pagrindinio vaidmens komandoje“.

Lietuvos rinktinei labai reikia visų sirgalių palaikymo birželio 7 dieną vyksiančiose rungtynėse su Liuksemburgu. Bilietus galima įsigyti Tiketa.lt puslapyje arba bilietų platinimo kasose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS