V. Urbonas: įsitikinome, kad futbole smulkmenų nebūna | Diena.lt

V. URBONAS: ĮSITIKINOME, KAD FUTBOLE SMULKMENŲ NEBŪNA

  • 0

Nokdauną 0:4 Kipro Limasolio mieste prieš „Apollon“ komandą patyrę „Trakų“ futbolininkai mintimis jau keliasi į atsakomąsias rungtynes, kurios, kaip patys sako, bus garbės reikalas. Vieninteliai iš Lietuvos atstovų į antrąjį UEFA Europos lygos etapą patekę riteriai namų dvikovoje galvoja tik apie pergalę.

„Dar kartą įsitikinome, kad futbole smulkmenų nebūna. Kažkur padarytos individualios klaidos, kažkurią akimirką koncentracijos praradimas, kažkur neteisingas pozicijos užsiėmimas. Būtent tose smulkmenose ir įžvelgiu galutinį pirmųjų rungtynių rezultatą. Kitais kartais taip skaudžiai pralaimi, kai darai akivaizdžias klaidas ir tavo vartus varžovai atakuoja be perstojo. Šįsyk prie mūsų vartų nebuvo nei didelių gaisrų, nei didelių pavojų, tačiau tų smulkmenų užteko, kad nudegtumėm taip skaudžiai“, – jau atvėsus emocijoms į praėjusį ketvirtadienį grįžo „Trakų“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

- Ar dažnai mintimis dar sugrįžtate į trečią rungtynių minutę, kai D.Aršakianas pabėgo vienas, tačiau nesugebėjo įveikti varžovų vartininko? – fkt.lt paklausė V. Urbono.

- Manau, kad ir po dešimties metų galėsime grįžti į tą momentą, nes tai buvo vienintelė reali mūsų galimybė pasižymėti. Dabar galime tik svarstyti ir postringauti, kaip viskas būtų susiklostę, jei Davidas būtų pasiekęs įvartį. Tačiau tas momentas tik ir liko momentu, kurio nepamiršime visą gyvenimą. Įskaitant, aišku, ir patį Davidą.

- Sakykite, ar buvo momentas, kai komanda sugriuvo?

- Kažkokio vieno momento nebuvo. Taip, buvo sunku, atsižvelgiant į specifines oro sąlygas. Tas stipriai jautėsi. Taip pat jautėsi, kad „Apollon“ komanda žaidė namų sąlygomis – tas palaikymas buvo juntamas visų rungtynių metu. Tačiau būdamas šalia aikštės, aš nepastebėjau, kad mūsų komanda kažkuriuo metu būtų patekusi į duobę.

- Kaip komanda jaučiasi dabar?

- Tą pralaimėjimą, kaip bebūtų, reikia pergyventi. Aišku, psichologiškai sudėtinga ruoštis kitoms rungtynėms, tačiau iš kitos pusės mane džiugina žaidėjų noras įrodyti, kad jie yra geresni, nei buvo Kipre.

Ruošiamės ketvirtadienio rungtynėms, kurios mums, nepaisant pirmųjų rungtynių rezultato, yra labai svarbios. Net jei tai mūsų paskutinės šio sezono rungtynės Europoje, mes turime pasirodyti garbingai, todėl kovosime tik dėl pergalės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS