V. Urbonas: jauni žaidėjai galės įrodyti, kad jie yra verti rinktinės marškinėlių | Diena.lt

V. URBONAS: JAUNI ŽAIDĖJAI GALĖS ĮRODYTI, KAD JIE YRA VERTI RINKTINĖS MARŠKINĖLIŲ

„Bandysime apriboti varžovų dominavimą aikštėje“, – 2020 metų Europos futbolo čempionato atrankos varžybų B grupės rungtynių su Ukraina išvakarėse sakė Lietuvos rinktinės treneris Valdas Urbonas.

Po treniruotės „OSK Metalist“ stadione treneris priminė, kad pirmose tarpusavio rungtynėse didžiausios klaidos buvo daromos aikštės vidurio zonoje.

„Neužėmėme pozicijų, kurios būtų mums padėjusios apsiginti lemtinguose momentuose“, – žurnalistams sakė V. Urbonas.

Sulaukęs klausimo apie rinktinės sudėtį ir šįkart negalinčius dėl traumų padėti žaidėjus, treneris neslėpė apmaudo, tačiau džiaugėsi, kad galimybių pasirodyti gaus kiti žaidėjai.

„Priverstinė rotacija tikrai neprideda pasitikėjimo ir užtikrintumo, kadangi atsiranda spėlionės, galbūt kyla abejonių dėl žaidėjų jungčių, susikalbėjimo aikštėje tarp rečiau kartu žaidžiančių žaidėjų, – teigė V. Urbonas. – Tai nėra gerai. Tačiau tai yra galimybė kitiems žaidėjams parodyti, kad yra verti vilkėti nacionalinės rinktinės marškinėlius“.

Šįkart rinktinei padėti negalės Fiodoras Černychas, Mantas Kuklys, Vykintas Slivka, Emilijus Zubas, Ernestas Šetkus. Rinktinės strategas teigė jau esantis apsisprendęs dėl komandos sudėties rungtynėse su Ukraina, tačiau neskubėjo atskleisti, kam bus patikėti saugoti Lietuvos vartus.

Ketvirtadienio vakarą treneris pranešė, kad komandos kapitono raištis bus patikėtas Sauliui Mikoliūnui.

Sulaukęs klausimo apie į rinktinę po traumos grįžusio Arvydo Novikovo sportinę formą, V. Urbonas atviravo, kad kol kas yra sunku vertinti situaciją.

„Tačiau labai pozityviai vertinu Arvydo sugrįžimą, kadangi labai trūko jo iniciatyvos aikštėje, trūko jo lyderio savybių. Jis yra žmogus, kuris stabilizuoja komandą. Galbūt, jis dar nėra pilnai pagijęs po traumos, bet tikiu, kad aikštėje atiduos visas savo jėgas. Kaip visada“, – sakė V. Urbonas.

Pats A. Novikovas žurnalistus patikino esantis pilnai pasirengęs rungtynėms.

„Visi būsime pasirengę, – nusišypsojo futbolininkas. – Pirmosiose rungtynėse Lietuvos rinktinė nesužaidė geriausių savo rungtynių, teko dažniau gintis negu pulti. Dabar bandysime pasirodyti geriau“.

V. Urbono teigimu, penktadienio vakarą mūsų šalies rinktinė gali savo galimybių ieškoti standartinėse situacijose.

„Turbūt čia nieko naujo nepasakysiu, – pečiais truktelėjo treneris. – Kitas variantas – jų vidurio gynėjų judrumas nėra labai geras, todėl galime bandyti ieškoti situacijų, kurių metų sukeltume grėsmę jų vartams“.

2020 metų Europos čempionato atrankos rungtynės tarp Ukrainos ir Lietuvos penktadienį prasideda  21.45 val.

Pirmadienį Vilniuje šalies rinktinė susitiks su Serbijos komanda.

GALERIJA

  • V. Urbonas: jauni žaidėjai galės įrodyti, kad jie yra verti rinktinės marškinėlių
  • V. Urbonas: jauni žaidėjai galės įrodyti, kad jie yra verti rinktinės marškinėlių
  • V. Urbonas: jauni žaidėjai galės įrodyti, kad jie yra verti rinktinės marškinėlių
  • V. Urbonas: jauni žaidėjai galės įrodyti, kad jie yra verti rinktinės marškinėlių
LFF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS