Varžovas sulaužė lietuviui koją | Diena.lt

VARŽOVAS SULAUŽĖ LIETUVIUI KOJĄ

Lietuvos čempionai Marijampolės "Sūduvos" futbolininkai baigė pasirodymą Europos klubų Čempionų lygos turnyre, o nesėkmę dar labiau apkartino sunki Vaido Slavicko trauma.

Prireikė operacijos

Čempionų lygos turnyro pirmo atrankos etapo antrąsias rungtynes "Sūduva" svečiuose 1:2 pralaimėjo Belgrado "Crvena zvezda" ekipai.

Pirmas mačas Marijampolėje baigėsi 0:0, tad į kitą varžybų etapą žengė Serbijos atstovai.

Per dvikovą Belgrade buvo sunkiai sužeistas "Sūduvos" gynėjas V.Slavickas – antrą kėlinį jį, mėgindamas perimti kamuolį, brutaliai atakavo "Crvena zvezda" žaidėjas Markas Gobeljičius. Lietuviui sulaužyti abu kairės kojos blauzdikauliai.

Vakar V.Slavickas operuotas Serbijos sostinės ligoninėje.

Serbai atsiprašė

"Tikiuosi, kad M.Gobeljičiui bus skirta ilga diskvalifikacija – jis turėtų nežaisti tiek, kiek ir mūsų futbolininkas, o Vaidas nerungtyniaus metus ar net dvejus, galbūt net negalės tęsti profesionalo karjeros", – piktinosi "Sūduvos" vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas.

V.Slavickas nežais metus ar net dvejus, galbūt net negalės tęsti profesionalo karjeros.

Po rungtynių "Crvena zvezda" strategas Vladanas Milojevičius už incidentą atsiprašė Marijampolės komandos žaidėjų ir trenerių. Tai padarė ir į "Sūduvos" drabužinę užsukęs M.Gobeljičius.

Anot V.Milojevičiaus, lietuvį traumavęs futbolininkas labai gailisi dėl to, ką padarė. "M.Gobeljičiui dabar labai sunku psichologiškai. Tikimės, kad "Sūduvos" žaidėjas pasveiks ir vėl žais futbolą", – kalbėjo Belgrado vienuolikės vyriausiasis treneris.

"Riteriai" kapituliavo

Marijampoliečiai tarptautinį sezoną tęs Europos futbolo lygos antro atrankos etapo varžybose – išmėgins jėgas su San Marino ekipa "SP Tre Penne".

Pirmosios rungtynės numatytos liepos 23-iąją San Marine, antrosios – liepos 30-ąją "Sūduvos" aikštėje.

Iš Europos futbolo lygos turnyro jau pasitraukė Vilniaus "Riteriai", savo aikštėje su "Klaksvik" (Farerų salos) komanda sužaidę 1:1, o svečiuose – 0:0.

Į antrą atrankos etapą pateko vartininko Vytauto Černiausko atstovaujama Sofijos CSKA (Bulgarija) komanda – ji 4:0 ir 0:0 eliminavo "Titograd" (Juodkalnija) klubą.


Statistika

"Crvena zvezda"–"Sūduva" 2:1 (2:0). Belgradas, Rajko Mitičiaus stadionas, 23 751 žiūrovas. Įvarčiai: 4 min. R.Boakye (1:0), 29 min. M.Marinas (2:0), 90+6 min. M.Topčagičius (2:1). Raudona kortelė: 60 min. M.Gobeljičius ("Crvena zvezda"). Smūgiai į vartus – 11:5, smūgiai į vartų plotą – 6:2, kampiniai – 4:0. Pirmosios rungtynės 0:0.

"Klaksvik"–"Riteriai" 0:0. Toftiro stadionas. Smūgiai į vartus – 6:7, smūgiai į vartų plotą – 3:1, kampiniai – 4:2. Pirmosios rungtynės 1:1.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS