Ž. Grudzinskas: tikiuosi, kad „Žalgirio“ auksiniai laikai tęsis | Diena.lt

Ž. GRUDZINSKAS: TIKIUOSI, KAD "ŽALGIRIO" AUKSINIAI LAIKAI TĘSIS

  • 0

Po 14 metų pertraukos „Žalgiris“ nutraukė 5-erius metus trukusią Panevėžio „Ekrano“ hegemoniją

Lietuvos futbolo A lygos čempionato paskutiniame ture lyderis „Žalgiris“ namuose 1:3 nusileido Marijampolės „Sūduvai“, tačiau po 14 metų pertraukos tapo šalies čempionu.

Tai paaiškėjo po to, kai „Žalgirį“ pavyti galėjęs Klaipėdos „Atlantas“ paskutinėse rungtynėse prarado 2 taškus, sužaidęs lygiosiomis 1:1 su Gargždų „Banga“.

Bronzos medalius 7-ą kartą klubo istorijoje iškovojo Panevėžio „Ekranas“. Lemiamose rungtynėse Tauragėje panevėžiečiai 1:0 nugalėjo vietos „Taurą“. Per pridėtą teisėjo laiką vienintelį įvartį „Ekranui“ tolimu smūgiu pelnė gynėjas Vaidas Slavickas.

Išsamiau apie pasibaigusį Lietuvos futbolo A lygos čempionatą telefonu kalbėjomės su futbolo treneriu ir komentatoriumi Žydrūnu Grudzinsku.

– Po 14 metų pertraukos „Žalgiris“ nutraukė 5-erius metus trukusią Panevėžio „Ekrano“ hegemoniją. Prieš tai 8-is kartus čempionu buvo tapęs „Kaunas“. Ar galima tikėtis, kad „Žalgirio“ sėkmė taip pat bus ilgalaikė?

– Aš tikiuosi. Žinant šio klubo kilimą nuo bronzinių laimėjimų iki sidabrinių ir dabar auksinių, tikiu, kad tai nepaskutiniai aukso medaliai. Man džiugu, kad „Žalgirio“ stovykloje ne tik aš vienas 1999-aisiais metais esu tapęs čempionu, dabar jau ir visa komanda pagaliau iškovojo taip ilgai lauktus aukso medalius.

– Ilgą laiką turnyre pirmavę žalgiriečiai atėjus lemiamų varžybų metui krito į gilią duobę. Kodėl taip atsitiko?

– Tai – dažnas atvejis. Savo karjeroje susidūriau su panašia situacija, kai dalyvavau „Intertoto“ turnyre. Trys etapai labai išsunkia komandą ir fiziškai, ir psichologiškai. Po to yra labai sunku grįžti į Lietuvos pirmenybes, labai sunku yra mobilizuotis kiekvienoms rungtynėms. Kaip ir minėjau, tie veiksniai padaro neigiamą įtaką. (...) Visi jau laukė, kada pasibaigs čempionatas (...). Psichologinė įtampa vis didėjo, laimė, kad pavyko išsigelbėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS